Oligarhu lietā iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tā saucamajā oligarhu lietā kopumā ir iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas, šodien žurnālistiem paziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Lietā figurē 26 komercsabiedrības, izteikti pieci lūgumi pēc ārvalstu palīdzības. Lietas izmeklēšanas laikā jau veiktas 42 kratīšanas, kuras var vērtēt kā sekmīgas, jo iegūta virkne priekšmetu un dokumentu, kas ir būtiski lietas tālākā virzībā, norādīja Strīķe.

Kā ziņots, KNAB vērienīgās kratīšanas ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītajos īpašumos trešdien veicis saistībā ar 20.maijā ierosinātu kriminālprocesu pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB izmeklētāji veica kratīšanu aptuveni 40 objektos, tajā skaitā pie Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») un ar Andri Šķēli (TP) saistītos uzņēmumos. KNAB bija lūdzis atļauju veikt kratīšanu arī Saeimas deputāta Aināra Šlesera (LPP/LC) dzīvesvietā, taču Saeima ceturtdien nolēma neatļaut KNAB veikt kratīšanu deputāta īpašumā. Tieši pēc šī deputātu lēmuma Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien paziņoja, ka rosina atlaist Saeimu.

Kā ziņots, no KNAB izplatītās informācijas noprotams, ka izmeklētāju uzmanības centrā ir Šlesers, bet kratīšanas pie Lemberga un Šķēles firmā bijušas saistītas ar šo izmeklēšanu.

KNAB sāktajā kriminālprocesā esošie materiāli saturot ziņas par to, ka Šleseram slēpti pieder kapitāldaļas vienā no lielākajiem Rīgas ostas termināliem - SIA «Rīgas Tirdzniecības osta», aviokompānijas «airBaltic» līdzīpašniecē - SIA «Baltijas aviācijas sistēmas» - un vēl virknē, galvenokārt ar nekustamo īpašumu biznesu saistītos, uzņēmumos - SIA «Zaķusala Estates», SIA «Jaunrīgas attīstības uzņēmums», SIA «Euroline» un SIA «Abi krasti». Šlesers savā valsts amatpersonas deklarācijā nav norādījis, ka viņam pieder kapitāla daļas minētajos uzņēmumos, un apgalvo, ka īpašnieks ir viņa draugs un biznesa partneris Viesturs Koziols.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu