«WikiLeaks» nesnauž: publicē ziņas par Putinu, Medvedevu un vēlēšanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas laikraksts «Novaja gazeta» publicējusi jaunus datus no skandalozās vietnes «WikiLeaks» rīcībā nonākušajām diplomātiskajām sarakstēm. Dokumentos izklāstīts Krievijas politologu vērtējums par to, kāda būs situācija valstī pirms prezidenta vēlēšanām 2012.gadā.

Diplomātiskais ziņojums bija sagatavots pēc trīs ietekmīgu krievu politikas ekspertu tikšanās ar ASV pārstāvi Nikolasu Bērnsu.

Tikšanās notika 2010.gada 13.februārī. Politologu vārdus, kas piedalījušies sarunā, laikraksts gan nolēma nepublicēt «atriebīgās krievu politiskās elites dēļ».

Runājot par gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, sarunās iesaistītie norādīja, ka pašreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva izredzes ir diezgan vājas, ja salīdzina ar premjera Vladimira Putina izredzēm. Kā uzskata politologi, Putins atkal vēlas būt prezidenta godā.

«Pirmajā prezidentūras gadā viņš [Medvedevs] atveda ne vairāk par 1000 savu cilvēku. Savukārt Putina armija sastāv no vismaz 7000 cilvēku,» ziņojumā citēts Krievijas eksperts.

Savukārt cits politologs norāda: «Uzskats, ka Putins paredzējis atgriezties prezidenta amatā 2012.gadā un sēdēt prezidenta krēslā līdz 2024.gadam, ir aksioma.»

Cits politologs norāda, ka «Putina uzdevums - nepieļaut būtiskas izmaiņas, kuras varētu ieviest Medvedevs.»

Kā norādīts diplomātiskajā sarakstē, Medvedeva atbalstītāji šobrīd aktīvi popularizē prezidentu, piesaucot viņa idejas par Krievijas modernizāciju.

Politologi arī stāstījuši, ka Krievijas valdošā elite apzinās reformu nepieciešamību, kā arī to, ka jāīsteno cīņa ar korupciju. Šī apziņa nākusi tāpēc, ka valdošie sajutuši nestabilitāti un nobijušies no Ukrainas tipa oranžās revolūcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu