Miris Klintonu laika Baltā nama kaķis Sokss (12)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 18 gadu vecumā miris Bila Klintona prezidentūras gadu Baltā nama kaķis Sokss.

Kopš Klintonu izvākšanās no Baltā nama 2001.gada sākumā kaķis dzīvoja pie bijušā prezidenta sekretāres Betijas Karijas, kas piektdien apstiprināja kaķa nāvi, piebilstot tikai, ka viņa ir dziļi satriekta par mīluļa zaudēšanu.

"Sokss šajos gados nesis daudz laimes Čelsijai un mums un prieku visiem bērniem un kaķu mīļotājiem. Mēs esam pateicīgi par šīm atmiņām un īpaši vēlamies pateikties mūsu labai draudzenei Betijai Karijai par Soksa aprūpēšanu," teikts Klintonu fonda paziņojumā.

Melnbaltajam Soksam pagājušā gada beigās atklāts vēzis, bet Karija nevēlējās veikt agresīvu terapiju, lai paildzinātu viņa dzīvi.

Sokss (Zeķe) savu vārdu ieguvis balto ķepiņu dēļ, kas Klintonu meitai Čelsijai atgādināja zeķes.

Preses uzmanības lokā Sokss nonāca 1992.gada novembrī, kad toreizējais gubernators Bils Klintons uzvarēja ASV prezidenta vēlēšanās, bet Klintonu ģimene vēl joprojām dzīvoja gubernatora mītnē Litlrokā, Arkanzasā.

Klintona prezidentūras gados kaķis regulāri gozējās preses izdevumos, kas īpaši sīki aprakstīja kaķa sākotnējās vētrainās attiecības ar prezidenta ģimenes iegādāto labradora kucēnu Badiju.

Pēc Klintona prezidentūras beigām 2001.gada sākumā kaķi pieņēma Klintonu sekretāre Karija. Savukārt Badijs kopā ar Klintoniem pārvācās uz Čapaku Ņujorkas štatā. Gadu vēlāk viņu diemžēl notrieca automašīna.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu