Volgā nogrimstot kuģim, gājis bojā viens cilvēks; gandrīz simts tiek meklēti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Volgā nogrimstot kuģim, svētdien Tatarstānā gājis bojā vismaz viens cilvēks, 78 cilvēkus izdevies izglābt, bet vēl 109 cilvēku liktenis šobrīd nav zināms, paziņojušas amatpersonas.

Divklāju izbraukumu kuģis «Bulgārija» spēcīga negaisa un lietusgāžu laikā nogrimis Kuibiševas ūdenskrātuvē, trīs kilometrus no krasta, 20 metru dziļumā.

Vienlaikus mediji atzīmē, ka informācija par pazudušo un izglābto cilvēku skaitu jau vairākkārt mainījusies. Sākotnēji pat tika ziņots, ka kuģī vispār atradušies tikai 20 cilvēki un neviens nav cietis, vēlāk saņemta informācija ka visi izglābti, tomēr tā izrādījusies maldinoša.

Šobrīd saskaņā ar Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas reģionālā centra sniegto informāciju gājusi bojā viena sieviete, bet kopumā uz kuģa atradušies 188 cilvēki - tūristi, apkalpes locekļi un apkalpojošā personāla darbinieki. Divi izglābtie nogādāti slimnīcā, pārējos uzņēmis garāmbraucošs upju kuģis un viņi ir ceļā uz Kazaņu. Joprojām tiek minēti arī atšķirīgi skaitļi no citiem avotiem.

Izglābto vidū ir arī kapteinis un viņa palīgs, kas stāstījuši, ka, kuģim iebraucot Kuibiševas ūdenskrātuvē, sacēlusies spēcīga vētra ar negaisu.

Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūras, glābšanas operācijā piedalās 80 cilvēki un 22 tehnikas vienības, bet Ārkārtējo situāciju ministrija drīzumā sūtīs uz Tatarstānu lidmašīnu ar nirējiem un glābējiem, kas meklēs pazudušos.

Tatarstānas vadītājs Rustams Minnihanovs pēc telefonsarunas ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu pārtraucis atvaļinājumu un atgriezies Kazaņā.

Sakarā ar kuģa avāriju ierosināta krimināllieta «par kuģu ekspluatācijas drošības noteikumu pārkāpšanu».

Kuģis «Bulgārija» būvēts 1955.gadā toreizējā Čehoslovākijā. Tam arī neesot bijis veikts kapitālais remonts.

Pēc ekspertu teiktā, šāda tipa kuģiem iekšējās šķērssienas nav ūdensnecaurlaidīgas un, iegūstot sūci, tie nogrimst dažu minūšu laikā. Pa Volgu joprojām kursē vēl divi tāda tipa kuģi.

Kā pastāstījis Krievijas Tūrisma industrijas savienības pārstāvis, pēc ziņām par šo traģēdiju saņemti daudzi zvani no tūristiem, kuri vēlas atteikties no ieplānotajiem braucieniem pa Volgu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu