Aculiecinieki atklāj šausminošus faktus par katastrofu Volgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kamēr tiek skaidroti kruīzu kuģa «Bulgārija» avārijas iemesli Volgas upē, tikmēr masu mediji cenšas restaurēt notikušo, apkopojot aculiecinieku stāstīto.

Arī izmeklētāji šobrīd operē tikai ar liecinieku sniegto informāciju, jo nopratināt kuģa komandu nav iespējams. Kuģa kapteinis ir pazudis, kapteiņa vecākais palīgs neesot spējīgs sniegt adekvātus paskaidrojumus, jo esot šokā.

Pēc jaunākajiem oficiālajiem datiem uz kuģa klāja atradās 196 cilvēki, turklāt 15 no tiem nebija iekļauti sarakstos, jo nebija reģistrēti.

Pašlaik izglābti 79 cilvēki, 14 cietušie nogādāti slimnīcā, astoņi drīz pēc hospitalizēšanas izrakstīti no slimnīcas.

Tomēr lielākā daļa cilvēku gājuši bojā. Aptuveni 110 bojā gājušo mirstīgās atliekas tika atrastas nogrimušā kuģa telpās, to vidū arī 30 bērnu mirstīgās atliekas.

Aculiecinieki stāsta, ka kuģis nogrimis ļoti ātri - burtiski pāris minūšu laikā, komanda pat nav paspējusi nolaist glābšanas laivas, atvērušies tikai divi piepūšamie plosti, stāsta kuģa «Arabella», kas piedalījās slīkstošo glābšanā, pasažiere.

Pēc viņas teiktā, netālu no grimstošā kuģa esot atradies arī pasažieru kuģis «Meteors», kura pasažieri sākuši ar mobilajiem telefoniem filmēt slīkstošos cilvēkus. Cietušie lūgušies viņus tā nedarīt.

Kāds piecgadīgs zēns, kurš ir 79 izglābto vidū, pastāstījis, ka viņa mamma un vecmāmiņa noslīkušas, bet viņš pats saķēris kāda onkuļa roku un izpeldējis virspusē. Tikai vēlāk noskaidrojies, ka zēnu no ūdens burtiski  izstūmis vīrietis, kas palīdzējis izglābt vēl kādu sievieti, taču nespēja izglābt sievu, kas bija piektajā grūtniecības mēnesī.

Kāds cits vīrietis zaudējis visu ģimeni. Tikko izskanēja brīdinājums par evakuāciju, sieva metusies kajītē pēc mantām, vīrietis viņu nepaspēja aizturēt, vien paspēja saķert savu dēlu un mesties ūdenī. Taču tas bija tik auksts, ka vīrietis dēlu ilgi nevarēja noturēt - rokas bija sastingušas un zēns noslīka.

Kāds cits pasažieris stāsta, ka katastrofas laikā virs Volgas plosījies negaiss, pēkšņi kuģis sasvēries uz labo sānu un burtiski trīs minūšu laikā nogrimis. Viņš pastāstījis, ka uz glābšanas plosta atradies divas ar pusi stundas, kuru laikā viņiem garām pabraukuši divi kuģi. Izglābtie tiem mājuši, taču kuģi nav apstājušies. Glābt piesteigusies tikai «Arabella».

Vīrietis tāpat nespējot aizmirst 30 bērnus, kurus burtiski pirms kuģa avārijas sapulcēja izklaižu zālē kādam pasākumam.

Daudzi «Bulgārijas» pasažieri, kuriem izdevās izdzīvot, notikušajā vaino kruīza brauciena organizatorus. Kopš kuģis atstāja Kazaņas ostu, to nemitīgi plosījusi vētra un spēcīgas lietus gāzes. Pasažieri uzskata, ka šādos laika apstākļos nedrīkstēja uzsākt braucienu. Beigu galā navigācijai vissarežgītākajā vietā uz upes kapteinis mēģinājis pagriezt kuģi. Veco kuģi, kuram bijušas arī problēmas ar dzinējiem, sagrābis spēcīgs vilnis, kas  noskalojis no klāja visus , kas uz tā atradās.

Visšausmīgākais ir fakts, ka izglābto vidū nav neviena bērna. Ieslēgtiem izklaižu zālē, viņiem nebija nekādu iespēju izglābties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu