Ūdenslīdēji sāk izcelt bērnus un atklāj, kas notiek zem ūdens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ūdenslīdējiem izdevies nokļūt līdz Volgā nogrimušā kuģa «Bulgārija» apakšējam klājam, kur atrodas bērnu istaba un mūzikas salons. Šajās divās telpās dažas minūtes pirms katastrofas sanāca bērni, kas piedalījās bērnu pasākumā. Glābēji pastāstījuši, ka tur atrodas 50 bērnu mirstīgās atliekas.

Šobrīd ūdenslīdēji bērnu ķermeņus izceļ no nogrimušā kuģa.

Glābēj, kuri piedalās meklēšanas darbos, Krievijas žurnālistiem atklāja, ko ieraudzīja zem ūdens. Intervijā laikrakstam «Komsomoļskaja pravda» viņi stāstīja, ka pat dienas laikā redzamība 20 metru dziļumā līdzinās nullei. Bez apgaismes līdzekļiem tur ir absolūta tumsa.

Kuģa ārējā daļā mirstīgo atlieku neesot, visi līķi ir iekšā. Lai nokļūtu nākas pat griezt metāla durvis. 80% upuru - sievietes un bērni. Daudzus atrada restorānā, jo katastrofas brīdī tieši tika ieturētas pusdienas.

Izglābties izdevās tiem, kas atradušies tuvāk izejai. Tomēr kuģis nogrima triju minūšu laikā, līdz ar to cilvēkiem nebija laika izglābties. Tāpat lielai daļai upuru bija uzvilktas glābšanas vestes, tomēr viņi izglābties nepaguva.

Kā atzina glābēji, visšausmīgākais ir lielais mirušo bērnu skaits. Tāpat biedē pēkšņa līķa parādīšanās. «Ejam, ejam un rau - tas parādījies. Sejā cenšamies neskatīties,» stāstīja ūdenslīdēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu