Mediji par Volgas katastrofu: tas nav negadījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Novērotāji un analītiķi gan Krievijā, gan ārpus tās Volgas katastrofas lietā izdarījuši satraucošus secinājumus - tas nav negadījums, tā ir Krievijas un pārvaldes sistēmas diagnoze. Tas ir korupcijas un vienaldzības rezultāts, raksta Krievijas mediji.

Šajā lietā, tāpat kā citos gadījumos, novērojama tendence - atbildīgos jāmeklē kā ar uguni. Mediji jau sapinušies, kas ir «Bulgārijas» īpašnieks, kas īrnieks un kas apakšīrnieks - sajūta tāda, ka šī necaurspīdīgā, daudzslāņainā sistēma izveidota apzināti, lai būtu ērtāk ziņot par savu nevainīgumu un novelt vainu uz citiem - skarbi norāda Krievijas mediji.
 
Tikmēr Rietumu mediji, raugoties uz situāciju no malas, izsakās nesaudzīgi. Šo katastrofu mediji dēvē par «tipisku Krievijas traģēdiju», norādot, ka traģēdijas notiek arī citās valstīs, tomēr statistika Krievijā ir iespaidīga.

«Krievija pūst un neviens to neņem vērā,» - tā izsakās medijs «Die Tageszeitung», norādot: «Krievijā pat nenozīmīgu tehnisku traucējumu dēļ mirst tik liels cilvēku skaits. Šie cipari ataino varas vienaldzīgo attieksmi pret cilvēku dzīvībām.»

Laikraksta komentētājs uzskata, ka bojā gājušie kļuvuši par «kolektīvas realitātes noliegšanas» upuriem. Tai pat laikā - ja mirušo radinieki pieprasīs traģēdijas apstākļu izmeklēšanu, sākotnējo līdzjūtību nomainīs aizkaitinājums, pārliecināts ir vērotājs.

«The Christian Science Monitor» raksta, ka postpadomju perioda Krievija piedzīvo līdzīga tipa situācijas, kad dzīšanās pēc naudas noved pie šokējošiem tehnikas izmantošanas veidiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu