BBC ziņo par drūmo noskaņu Kazaņā: vecāki sēž pie morga un vēl cer

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pie upes piestātnes izlikts saraksts ar tiem, kuri atrasti un atpazīti. Tai skaitā daudz mazgadīgu bērnu, raksta BBC no notikuma vietas Kazaņā, kur Volgas upē nogrima kruīza kuģis «Bulgārija».

Piestātnē stāv divas sievietes, vēl neatrasto cilvēku radinieces. Viena vienkārši raud, bet otra kliedz. Ārsti viņu mēģina nomierināt.

«Viņas šeit ir trešo dienu,» saka likumsargs, kurš uzmana kārtību apkārtnē. Viņš neiesaka žurnālistiem tuvoties sievietēm.

Jau vēstīts, ka lielākā daļa bērnu katastrofas brīdī atradās bērnu istabā un glābējiem tikai otrdien izdevās nokļūt līdz telpai.

Tiek ziņots, ka kādam ūdenslīdējam pēc redzētajām šausmām bija jāsniedz psiholoģiska palīdzība.

Visi no ūdens izceltie līķi tiek vesti uz tiesu medicīnas ekspertīzes morgu Kazaņā. Blakus norīkota radinieku uzgaidāmā telpa - tur žurnālistus neielaiž. Lielākā daļa radinieku savu tuvinieku mirstīgās atliekas gaida šeit, 140 kilometru attālumā. Klusē un cer. Kad viss kļūst skaidrs, raud vai krīt panikā.

Otrdien vakarā atveda vairākus bērnus. Vecāki nevēlējās, lai mazākajiem veiktu sekciju, tomēr šādos gadījumos tas obligāti jādara, raksta BBC.

No morga viens pēc otra aizbrauc apbedīšanas autobusi.

Pie upes, kas bija pēdējais ceļš daudziem pasažieriem, deg sveces, nolikti ziedi un bērnu rotaļlietas. Tās atnes Kazaņas iedzīvotāji. Daudzi raud, neraugoties uz to, ka viņu tuvinieki nav cietuši.

«Ir ļoti grūti to visu redzēt televīzijā. Bet šeit, kopā ar pārējiem ir vieglāk. Mēs cerējām šeit sastapt tuviniekus, atbalstīt viņus, bet pats galvenais  - lūgties,» sacīja kāda Kazaņas iedzīvotāja.

«Es domāju, traģēdija līdzinās Beslanai,» sacīja Tatarstānas varas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu