Kā atlidoja, tā aizlidos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts policija lietu par vairāku lidmašīnu neatļautu lidošanu virs Latvijas nav ierosinājusi, bet Civilās aviācijas aģentūra (CAA) nekādas sankcijas par pārkāpumu piemērot negrasās.

Kā ziņo Latvijas Radio, iemesls, kādēļ vairākas nelielās lidmašīnas ieradušās Latvijā un nav ņēmuši vērā tās gaisa satiksmes noteikumus, nav noskaidrots.

Valsts policija izmeklēšanu ir beigusi, jo norāda, ka nav atbildīga par gaisa telpas izmantošanu. Policijas pārstāvis Andis Rinkevics Latvijas Radio norādīja, ka par tālāko būtu jālemj CAA, kas gan atzīst, ka nevar piespriest nedz sodus, nedz sankcijas.

To, ka piloti nav zinājuši, ka jāsaskaņo lidojuma plāns, CAA aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks vērtē kā nepatiesību. Plāns esot jāsaskaņo, gan tāpēc, lai zinātu lidaparāta un pilota gaitas, gan saskaņotu nosēšanos.

Čerņonoks aģentūrai LETA skaidrojis, ka «pārkāpums ir izdarīts, tas ir skaidrs, vēl tikai sagaidīsim lidmašīnu pilotu rakstiskus paskaidrojumus».

Viņš uzsvēra, ka ir tikai divas versijas - lidojumu plāns netika iesniegts, un tas ir pārkāpums, vai «lidojuma plāns tika iesniegts, bet līdz mums nenonāca». Pēdējā versija esot maz ticama, jo paši lidmašīnu piloti ir apliecinājuši, ka nav nekādu informāciju snieguši.

«Lēmumu pieņemsim rīt,» skaidroja Čerņonoks, jo patlaban piloti sniedzot rakstisku informāciju par notikušo. Ja tiks konstatēts, ka pārkāpums ir izdarīts, tad CAA nosūtīšot secinājumus lidmašīnu pārstāvju mītnes zemes aviācijas administrācijai, lai tā pieņem lēmumu, kā tālāk rīkoties.

Gadījumu varētu izmeklēt Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs. Tomēr biroja vadītājs Ivars Alfrēds Gaveika norāda, ka arī šī biroja kompetence tā nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu