Zatlers: mums ir viena galvenā sarkanā līnija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zatlera Reformu partijas (ZRP) vienīgā galvenā sarkanā līnija ir nesadarboties ar oligarhiem - tā piektdien intervijā Latvijas Radio atzina eksprezidents Valdis Zatlers.

Jautāts, ar ko tad ZRP atšķirsies no citām - jau esošajām partijām, Zatlers uzsvēra, ka nebūs sadarbošanās ar partijām, kurām ir «pelēka nauda, liela nauda, oligarhu nauda».

Tāpat Zatlers klāstīja, ka jaunveidojamā partija atšķirsies no «Vienotības» tādā veidā, ka tā nebūs «salipināta».

«Ir nepieciešams sākt no baltas lapas, lai cilvēku noticētu, ka mēs negribam ielīst citas partijas kurpēs,» sacīja Zatlers.

Runājot par ZRP finansējumu, eksprezidents atzina, ka šobrīd tā ir biedru ieguldītā un ziedotā nauda. Viņš uzsvēra, ka partija atteiksies no «lieliem ziedojumiem» un aicinās katru partijas biedru iemaksāt biedru naudu.

Zatlers vēl neatbildēja, vai būs ZRP premjera amata kandidāts, jo viņu pašlaik nodarbina partijas izveide, nevis amati. Tas arī esot viens no iemesliem, kāpēc Zatlers atteicās no «Vienotības», kas uzreiz sāka vilināt ar amatiem.

ZRP partijas dibinātājs atklāja, ka šobrīd vēlmi darboties spēkā izteikuši jau 1400 cilvēki. Viņš gan nerunāja par partijas kodolu, norādot, ka katrs pats paziņos par savu iesaisti politiskajā spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu