ZRP atbalstīs tautas vēlētu prezidentu ar plašākām pilnvarām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošā Zatlera Reformu partija (ZRP) plāno noteikt, ka tauta ievēl Valsts prezidentu, kura pilnvaras tiks «pilnveidotas», šodien ZRP dibināšanas kongresā sacīja politiskā spēka komandas pārstāve, juriste Sandra Sondore-Kukule.

Paredzēts prezidentam dot tiesības atlaist Saeimu parlamentārās krīzes apstākļos, kā arī piešķirt cita veida pilnvaras.

ZRP arī plāno ieviest sistēmu, kad neuzticības izteikšana valdībai ir iespējama tikai vienlaicīgi ar uzticības balsojumu jaunajai valdībai. Iecerēts arī nostiprināt demokrātisko presi un vārda brīvību, tajā skaitā nostiprinot likumā plašsaziņas līdzekļu neatkarību no finansētājiem.

Pašvaldību referendumiem plānots piešķirt lemjošu, nevis tikai konsultatīvu statusu.

Savukārt partijas biedre Sarma Freiberga iepazīstināja ar partijas uzskatiem sabiedrības saliedētības jomā, norādot, ka politiskais spēks iestāsies pret jebkāda veida neiecietību. «Latvija būs saliedēta, un mūs vienos latviešu valoda,» norādīja Freiberga.

ZRP uzskata, ka jānodrošina vides pieejamība un darba vietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Partijas dibināšanas iniciators eksprezidents Valdis Zatlers savā runā uzsvēra, ka pārmaiņas ir neizbēgamas, un tās jau ir novērojamas ģimenēs un darba vietās.

ZRP dibināšanas kongresā reģistrēti 293 balstiesīgie biedri, kuru reģistrācija aizkavēja sapulces sākšanos divas stundas.

Pēc Zatlera ierosinājuma tika noturēts piemiņas brīdis Oslo traģēdijas upuru atcerei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu