Cīsiņi un šķiņķis var novest pie diabēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Tikai divi gabaliņi bekona, cīsiņš, neliels burgers vai pāris salami gabaliņi dienā var paaugstināt risku saslimt ar diabētu par 50%, ziņo speciālisti no Harvardas.

Pētījumos atklāts - ja dienā apēd 100 gramus liellopu gaļas ( puse no steika), tad iespēja saslimt ar otrā tipa diabētu palielinās par 19%. Neveselīga ir apstrādāta gaļa, kā, piemēram, šķiņķis šo risku palielina par 51%. Desu un šķiņķu ēdājiem ķermenis pārtrauc izstrādāt insulīnu pietiekamā daudzumā, līdz ar to tiek traucēta cukura līmeņa kontrole asinīs.

Speciālisti pētījuši 440000 cilvēku slimību vēstures. Noskaidrots, ka samazināt diabēta risku var, ja pārtikā lieto riekstus, brūnos rīsus, sieru ar zemu tauka saturu, raksta The Daily Mail.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu