Štrombergs par olimpiskās trases niansēm un pārsteigumu PČ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latviešu BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs sarunā ar «Apollo» pastāstīja par Londonas olimpisko spēļu trasi un negaidīti labo rezultātu pasaules čempionātā.

Saņēmis «Apollo» sveicienus vārda dienā (ceturtdien), Māris nedaudz samulst un atzīst, ka ASV vārda dienas nesvin, tādēļ pēdējos pāris gadus par jubilejām jau aizmirsis. «Tā kaut kā iegājies, ka neesmu svinējis ne vārda dienas, ne dzimšanas dienas. Bet šovakar gan jau kaut kur pasēdēšu ar saviem čaļiem.»

Pirms mēneša Štrombergs iemēģināja Londonas olimpisko spēļu trasi, kurā nākamgad būs iespēja aizstāvēt vienīgā BMX olimpiskā čempiona godu. «Trase atstāja divejādu iespaidu. Kā jau jauna trase tā bija grumbuļaina un virāžas vēl nebija nostrādātas. Kopumā trasei nav ne vainas. Nav tik traki, kā šķita pirms tam. Ja nav vējš, tad vispār ir OK

«Trase bija tikai nesen uzcelta un sacensībās visi sīkumi nāca augšā,» skaidro Štrombergs. «Rubenē trasi uzcēlām vēl pirms Londonas trases. Protams, līdzīga tā ir, taču vēl šis tas būs jāpielabo. Tāpat runā, ka Londonas trasi līdz olimpiskajām spēlēm varētu arī izmainīt un padarīt mierīgāku, tikai ar trim līkumiem, bez box jump pēc otrā līkuma

Londonas trasē līdz pat olimpiskajām spēlēm sacensības vairs nenotiks, taču Māris atzīst, ka informācija par trasi parasti noplūst. Lai nu kā, nākamā iespēja izbraukt pa Londonas trasi būs vairs tikai treniņos pirms olimpiskajām spēlēm.

Jūlija beigās izcīnītā otrā vieta pasaules čempionāta pašam BMX sportistam bijis pārsteigums, jo īsti gatavs sacensībām Māris neesot bijis. «Arī treneris [Ivo Lakučs] atzina, ka neesmu gatavs mačiem, bet es teicu, ka tomēr gribu braukt. Braucu ar domu, ka neriskēšu un, ja jutīšu, ka nevaru, tad nebraukšu, jo galvenais bija palikt pie labas veselības. Ar katru braucienu jutos arvien labāk un finālā jau varēju pacīnīties arī par uzvaru.»

«Par roku vispār nedomāju, kad nokrita barjera. Psiholoģiski patiešām jutos pārsteidzoši labi. Tik ilgi nebiju braucis, tādēļ man nebija ko zaudēt un varēju tikai pārsteigt,» stāsta Štrombergs.

Šosezon Māris vēl piedalīsies Superkrosa un ABA čempionāta mačos un sezonu noslēgs tikai novembra beigās. «Vai maču sajūta ir atgriezusies? Jāatzīst, ka nav gluži tā, kā bija pirms kritiena. Katrā ziņā šosezon nav jēgas neko sasteigt. It kā jau varu vēl pacīnīties par ABA titulu, bet svarīgākais būs ļaut ķermenim atpūsties

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu