Nemiernieki: Kadafi joprojām apdraud Lībiju un pasauli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lībijas nemiernieku izveidotās Nacionālās pagaidu padomes (NPP) vadītājs Mustafa Abdeldžalils pirmdien Kataras galvaspilsētā paziņoja, ka diktators Muamars Kadadfi joprojām rada draudus Lībijai un visai pasaulei, un mudināja starptautisko koalīciju nepārtraukt misiju Lībijā.

«Kadafi spītēšana koalīcijas spēkiem joprojām rada draudus ne tikai Lībijai, bet visai pasaulei. Tāpēc mēs aicinām koalīciju turpināt savu atbalstu,» tiekoties ar Lībijas operācijā iesaistīto armiju štābu priekšniekiem, paziņoja Abdeldžalils.

Par aizsardzības jautājumiem atbildīgais NPP pārstāvis norādīja, ka koalīcijas atbalsts nepieciešams, lai iznīcinātu Kadafi lojālistu spēku pēdējās pretošanās paliekas.

«Mums joprojām nepieciešams koalīcijas atbalsts, lai atjaunotu drošību un iznīcinātu (..) Kadafi režīma paliekas,» viņš piebilda.

Starptautiskās koalīcijas operācija «Apvienotais aizsargs» sākās 19.martā ar ANO mandātu, kas deva atļauju veikt gaisa uzlidojumus, lai aizsargātu civiliedzīvotājus no Kadafi lojālo spēku uzbrukumiem.

Kopš 31.marta gaisa uzlidojumus komandē NATO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu