Nigērā iebraukušajā autokolonnā Kadafi nav bijis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Līdzšinējais Lībijas līderis Muamars Kadafi nav bijis autokolonnā, kas iebraukusi no Lībijas Nigērā, otrdien apliecināja Nigēras ārlietu ministrs Mohameds Bazoums.

«Tas nav tiesa, tas nav Kadafi, un man nešķiet, ka autokolonna bija tika liela, kā par to runā,» sacīja ministrs, kā nepatiesas noraidot ziņas, ka autokolonnā, kas pirmdien ieradās no Lībijas Nigērā, būtu bijis Kadafi vai viņa dēli.

Liela Lībijas gāztajam diktatoram Muamaram Kadafi lojālo spēku bruņutehnikas kolonna naktī uz otrdienu šķērsojusi Nigēras robežu un ieradusies Agadesā, atsaucoties uz avotiem Francijas bruņotajos spēkos un Nigērā, iepriekš ziņoja aģentūra «Reuters».

Izplatījušās neoficiālas ziņas, ka šajā kolonnā atrodies arī pats Kadafi, taču viņa tuvākās aprindas apgalvo, ka gāztais diktators joprojām ir Lībijā.

Kolonnā bija no 200 līdz 250 spēkratiem, un to komandēja Kadafi lojālo vienību virsnieki. Kolonnu pavadīja Nigēras militārpersonas.

Kā vēstīja britu raidsabiedrības BBC avoti, kolonna Nigērā ieradusies, šķērsojot robežu ar Alžīriju, nevis Lībiju. Saskaņā ar iepriekš cirkulējošām baumām Kadafi iepriekš bēdzis tieši uz Alžīriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu