Mediji: atvadīšanos no hokejistiem pavadīja pamatīgs haoss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Atvadīšanās no «Jak-42» katastrofā bojāgājušiem hokejistiem sestdien «Arēnā-2000» tika pavadīta ar pamatīgu haosu, vēsta Krievijas mediji.

Uz ceremoniju ieradās aptuveni 100 tūkstoši cilvēku, tomēr ieiet arēnā izdevās vien retajam. Neraugoties uz stipro lietu, cilvēki stundām stāvējuši rindā pie sporta halles. Savukārt policija organizēja kārtību tikai, sagaidot VIP viesus.

Grūstoties pie ieejas sporta hallē, cilvēki plēsa viens otram apģērbu, lauza ziedus un vainagus. Dažiem kļuva slikti, citiem «neturēja» nervi.

Cilvēki pie halles sāka pulcēties jau plkst.8 no rīta, taču ieeja hallē tika atvērta plkst.11, jo sākumā atvadīties no hokejistiem ieradās augstu stāvošie ierēdņi. Pūlis, kas stāvēja ārpusē, izkliedza «Laid iekšā!» un ar dūrēm sita pa ieejas durvīm.

Tai pat laikā daži pagriezās un gāja prom, citi deva ziedus un vainagus uz priekšu, cerībā, ka tuvāk stāvošiem ir lielākas cerības tikt iekšā.

Kad prominentie viesi no hokejistiem atvadījās, arī lielākā daļa policistu izklīda, atstājot milzīgo cilvēku pūli pašplūsmā. Arēnas durvis cilvēkiem tika atvērtas vien plkst.16, ielaižot dažus desmitus cilvēku vienā reizē, un aizverot durvis uz piecām līdz desmit minūtēm.

Cilvēki, kas jau garas stundas bija nostāvējuši pie arēnas, lūdzās, lai viņus ielaiž tribīnēs apsēsties. Tomēr tas netika ļauts - gandrīz tukšajās tribīnēs sēdēja svarīgie viesi un žurnālisti.

Tāpat Krievijas mediji vēsta, ka atvadīties no hokejistiem klātienē izdevies vien 15-20 tūkstošiem cilvēku no 100 tūkstošiem sanākušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu