Traģiski bojāgājušās «Jak-42» galvenais pilots pirms lidojuma ļoti nervozēja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jerome_K, CC Licence

Traģiski bojāgājušās lidmašīnas «Jak-42» galvenais pilots bija 44 gadus vecais Andrejs Solomencevs. Tomēr, kā noskaidrots, lidmašīnu vadījis 49 gadus vecais otrais pilots Igors Ževelovs.

Traģiskais lidojums bija viņa mācību lidojums - iepriekš viņš lidoja ar cita tipa lidmašīnām un pieredzes, lidojot ar «Jak-42» viņam nebija.

Tunošnas lidostas darbinieki visi kā viens apgalvo - Solomencevs pirms lidojuma bija ļoti nervozs.

Izskan minējumi, ka nervozitātes dēļ galvenais pilots laikus neievēroja otrā pilota kļūdu, tāpēc vairs nevarēja to novērst.

Eksperti saka, ka «Jak-42» ir drošs lidaparāts, tas varot lidot ar diviem dzinējiem, tomēr pacelties bez nepieciešamā vilcējspēka tas nevar.

Tāpat eksperti saka, ka šī katastrofa bijusi unikāla - pirmo reizi Krievijas aviācijas vēsturē «Jak-42» nogāzies pacelšanās laikā.

Eksperts uzskata - tad, kad lidmašīna sāka uzņemt ātrumu, pilots parāva stūri uz savu pusi, izdarot kļūdu, kas raksturīga nepieredzējušiem pilotiem.

Eksperts arī atzina, ka abu pilotu nolidoto stundu skaits ar «Jak-42» patiesi bija pārāk mazs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu