«Jak-42» borta inženieris atklājis, kā viņam izdevies izdzīvot aviokatastrofā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

53 gadus vecais borta inženieris Aleksandrs Sizovs pastāstījis, kā viņam vienīgajam izdevies izdzīvot «Jak-42» aviokatastrofā.

Izrādās tas noticis, pateicoties tam, ka viņš nebija piesprādzējies, raksta Krievijas mediji.

Bažījoties par sava pacienta veselību, mediķi pie viņa palātas slimnīcā nozīmējuši apsardzi. Izmeklētājiem, kas cenšas noskaidrot traģēdijas iemeslus, joprojām nav izdevies ar Sizovu aprunāties. Tas izdevies vien Starptautiskās Aviācijas komitejas (SAK) pārstāvjiem, kuriem Sizovs pastāstījis visu, ko spējis atcerēties.

Sizovs atklājis, ka priekšējā lidmašīnas salonā atradies komandas vadošais sastāvs un treneri, pati komanda bijusi otrajā salonā. Lielākā daļa no bagāžas atradusies aizmugurējā bagāžas nodalījumā.

Pats Sizovs esot atradies lidmašīnas astē un nezina, kas notika pilotu kabīnē. Tajā pat laikā viņš atzinās, ka avārijas brīdī nebija piesprādzējies, tieši tādēļ pats varēja saviem spēkiem izkļūt no lidmašīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu