Arvien vairāk kļūst skaidrs «Jak-42» bojāejas iemesls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Izmeklēšanas komitejā noraidīja apgalvojumu, ka traģiski avarējušā «Jak-42» pilotu sarunas tika ierakstītas, vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi.

Kā vēsta Krievijas laikraksts, atsaucoties uz izmeklēšanā iesaistītiem avotiem, sarunu ieraksti neierakstījās, tieši tāpēc nebūs iespējams uzzināt, par ko pirms katastrofas runāja piloti.

Kā norādīja avots - tas, ka piloti nedzirdēja viens otru, iespējams, noveda pie šīs traģēdijas.

Nesaprašanās noveda pie liktenīgas kļūdas. Pilots, pamanot, ka lidmašīna izbraukusi ārpus skrejceļa, uzsāka pacelšanos. Tikmēr galvenais pilots, acīmredzot, nobremzēja, uzskatot, ka labāk pārtraukt pacelšanos.

Saņemot pretrunīgas pilotu komandas, lidmašīna atrāvās no zemes, taču ietriecās apgaismes mastā, aizdegās un nogāzās.

Šo versiju Krievijas prese jau bija apspriedusi arī iepriekš, tomēr tad par vainīgo tika saukts otrais pilots nevis galvenais pilots. Kā žurnālistiem pastāstīja izmeklēšanai pietuvināta persona, acīmredzot, ekipāža pāreju uz pacelšanās režīmu neuzsāka vienlaicīgi. Ja būtu vēl daži papildu metri, pacelšanās noritētu normāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu