Eltons Džons Lasvegasā sniegs trīstūkstošo koncertu savā karjerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FBI publicitātes foto

Koncertaģentūra «FBI» informē, ka šosestdien, 8. oktobrī, izcilais mūziķis Eltons Džons Lasvegasā, viesnīcas «Caesars Palace» koncertzālē «The Colosseum», sniegs īpašu koncertu. Koncerts 8. oktobrī būs īpaši nozīmīgs ne tikai tāpēc, ka šogad aprit 40 gadi kopš mūziķa debijas koncerta Lasvegasā, bet arī ar to, ka šī būs 3000 uzstāšanās mūziķa karjerā!

Eltons Džons savas 40 gadu ilgās karjeras laikā uz skatuves kāpis gan kopā ar grupu, gan kā solo mākslinieks. Turklāt piedalījies duetā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Billijs Džoels (Billy Joel), Leons Rasels (Leon Russell), Ēriks Kleptons (Eric Clapton) un perkusiju virtuozs Rejs Kūpers (Ray Cooper), koncertējis orķestra, čellu dueta «2CELLOS» un kora pavadībā. Jaunajā koncerttūrē leģendārais mūziķis uzstājas grupas un četru vokālistu pavadībā. Divi no grupas mūziķiem - bundzinieks Naidžels Olsons (Nigel Olsson) un ģitārists Deivijs Džonstons (Davey Johnstone) - uzstājas kopā ar Eltonu jau kopš 70-tajiem gadiem.

Kopš 1970. gada Eltons ir koncertējis visdažādākajās pilsētās, sākot no, Ālborgas Dānijā, kurā viņš sniedzis vienu koncertu, līdz Cīrihei Šveicē, kur viņš spēlējis jau 16 reizes.

Eltons Džons karjeras laikā ir uzstājies 74 valstīs. Koncertējot pēc kāda laika atkārtoti, gadījies, ka mainījusies ne tikai valsts politiskā iekārta, bet pat tās nosaukums! Turklāt mūziķis aizvien ar lielu entuziasmu papildina to valstu skaitu, kurās viņš muzicē.

Visbiežāk Eltons ar koncertiem uzstājies ASV, kopumā sniedzot 1608 šovus. Tālāk seko Lielbritānija (497 koncerti), Austrālija (138), Vācija (133), Kanāda (102),  citās valstīs ir mazāk par 90 koncertiem katrā.

Latvijā Eltons Džons līdz šim viesojies 2 reizes - 2001. gadā un 2007. gadā. Kā iepriekš ziņots, jau 3. novembrī mūziķis Latvijā ieradīsies trešo reizi, lai jaunās kocerttūres ietvaros uzstātos «Arēnā Rīgā». Pēc koncerta Latvijā mūziķis turnejas ietvaros apmeklēs Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Slovēniju, Singapūru, Jaunzēlandi un Austrāliju.

  • Biļetes uz Eltona Džona 3. novembra koncertu Rīgā tiek pārdotas «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā, kā arī interneta lapā «bilesuserviss.lv». Stāvbiļete maksā Ls 25, arī sēdvietu cenas ir sākot ar 25 latiem.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu