Fukušimas prefektūrā Japānā sāktas 360 000 bērnu veselības pārbaudes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Japānas Fukušimas prefektūrā svētdien mediķi sāka pārbaudīt 360 000 bērnu veselības stāvokli, aizvien spēkā pieņemoties bažām, ka radiācijas noplūde pakļāvusi bērnus vairogdziedzera anomāliju riskam.

Medicīniskās pārbaudes kopumā tiks veiktas 360 000 bērniem vecumā līdz 18 gadiem, un varasiestādes sola nodrošināt viņiem medicīnisko uzraudzību visa mūža garumā.

Veselības pārbaužu veikšanu pieprasīja daudzu bērnu vecāki, uztraucoties, ka varētu rasties līdzīga situācija kā pēc Černobiļas katastrofas, kad tika ziņots par vairogdziedzeru slimībām, kas nereti tiek saistītas ar pakļautību radiācijai.

Kā liecina neoficiāls pētījums, desmit no 130 no Fukušimas evakuētajiem bērniem diagnosticētas problēmas ar vairogdziedzeri.

Tomēr mediķi, kas veica šo pētījumu, uzsver, ka nav pierādīta šo problēmu saistība ar avāriju Fukušimas atomelektrostacijā.

11.marta zemestrīce un tās izraisītais cunami kopumā Japānā laupīja dzīvību vismaz 20 000 cilvēku un izraisīja nopietnāko kodolkatastrofu kopš traģiskās avārijas Černobiļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu