Bīstamā eksperimentā lidotāji-izmēģinātāji skaidros «Jak-42» avārijas iemeslus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Speciālisti, kuri izmeklē lidmašīnas «Jak-42» katastrofu, kas pirms mēneša notika Jaroslavļā, bīstamā eksperimentā centīsies apstiprināt avārijas galveno versiju, raksta Krievijas mediji.

Starptautiskās aviācijas komitejas (SAK) lidotāji-izmēģinātāji pirmdien Jarolsavļā veica pirmo lidojumu ar analogu lidmašīnu, lai pārbaudītu versiju, ka katastrofā vainojami avarējušā «Jak-42» piloti.

Pirmdien notikušajā lidojumā esot «atkārtotas nelaimīgā lidojuma faktiskās pilotu darbības», izņemot bremzēšanu pacelšanās laikā, teikts SAK ziņojumā.

Krievijas mediji ziņo, ka otrs izmēģinājuma lidojums būs ļoti bīstams, jo piloti-izmēģinātāji mēģinās pacelt lidaparātu, «turot uz bremzēm».

Tiek ziņots, ka viens no pilotiem centīsies pacelt lidaparātu, kamēr otrs spiedīs uz bremzēm.

Eksperiments būs bīstams, jo pilotiem ļoti precīzi būs jāveic notikušā rekonstrukcija, tomēr pēdējā brīdī eksperimentu pārtraucot, lai lidmašīnu veiksmīgi paceltu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu