Aicina uz Nikolaja Maļiņina meistarklasi par koka arhitektūru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Piektdien, 16:00 Kalnciema kvartālā (Vīnu veikala zālē) notiks projekta Arxiwood kuratora, koka arhitektūras speciālista Nikolaja Maļiņina (Krievija, Maskava) meistarklase par projektu «Paralēles. Koka arhitektūra vakar, šodien un visur». 

Kā arī grāmatas «Novoje derevjannoje» («Jaunā koka...») prezentācija, ko izdevis projekts «Arxiwood» Nikolaja Maļiņina redakcijā izdevniecībā TATLIN.

  • Aicināti visi interesenti.
  • Ieeja bez maksas.

Meistarklase notiek Kuldīgas novada pašvaldības un Baltijas Arhitektūras centra rīkoto Starptautisko koka arhitektūras dienu ietvaros, kas Kuldīgā un Rīgā notiek no 20 līdz 22.oktobrim.

Nikolajs Maļiņins - «Arxiwood» prēmijas kurators

Dzimis 1970.gadā Maskavā. Beidzis M.Lomonosova Maskavas Valsts universitāti. Laikā no 1987. līdz 1992.gadam laikrakstā «Moskovskij Komsomoļec» veidojis arhitektūras un novadpētniecības lappusīti «Reiz Maskavā». Strādājis par liretatūras kritiķi žurnālā «Stoļica», par mākslas kritiķi lakrakstā «Nezavisimaja Gazeta» un «Russkij Telegraf» (rakstu sērija 1999.gadā tika nominēta prēmijai «Mazais Bukers» (Malij Buker). Vadījis arhitektūras rubriku žurnālā «Itogi», pēc tam žurnālā «Štab-kvartira», publicējies žurnālos «Projekt Rossija», «Projekt Klassika», » AD», «Interior Digest», rakstījis par arhitektūru žurnālā «GQ», «Vogue», «Domovoj» un «Playboy».

Būdams literārais redaktors, sagatavojis izdevumu «Pirmā M.A.O.grāmata» (2000.gads, izdevniecība «Salon-Press»). Grāmatas «100 privātmāju. Arhitektūra un arhitekti» autors un sastādītājs (2004. gads, Sanktpēterburga, izdevniecība «Lans Media»). 2007.gadā izveidojis interneta vietni «Cita Maskava» (Drugaja Moskva, www.drumsk.ru), 2009.gadā izdevniecībā «Uļej» iznācis ceļvedis «Maskavas arhitektūra. 1989.-2009.» - «Drumsk» drukātais variants.

2006.-2010.gadā bijis žurnāla «Made In Future» galvenais redaktors, arhitektūras prēmijas «Gada nams» (Dom goda) kurators. Izstādes «Cita Maskava» kurators (Berlīne, Alte Stadthaus, 2003.).

Kopš 2009.gada - kurators projektam ARHIWOOD, kurā ietilpst Viskrievijas prēmija koka arhitektūras jomā un vairākas izstādes, tostarp izstādes «Jaunais no koka. 1999.-2009. Krievu arhitetūra identitātes meklējumos» (2009.gads, A.Ščuseva arhitektūras muzejs), «Vils Praiss. Paralēles. Koka arhitektūra vakar, šodien un visur» (2011.gads, A.Ščuseva arhitektūras muzejs).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu