Vēlētāja uzskata, ka Olšteina deputāti Saeimā iekļuvuši ar viltu; prasa diskvalificēt

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vēlētāja no Jelgavas vērsusies Saeimā, lūdzot izslēgt no tās sešus deputātus, kas 11.Saeimas sanākšanas priekšvakarā izstājās no Zatlera Reformu partijas (ZRP).

Vēlētājas Ainas Strautiņas iesniegumu trešdien izskatīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Vēlētāja uzskata, ka šie seši deputāti parlamentā iekļuvuši ar viltu, un aicina viņus diskvalificēt.

«Ja šie cilvēki partiju būtu atstājuši pirms vēlēšanām, viņi nemaz nebūtu ievēlēti, nebūtu saņēmuši deputāta mandātu un neatrastos starp deputātiem. Patiesībā viņi ir ļaunprātīgi izmantojuši partijas aizsegu un Saeimā iekļuvuši ar viltu,» uzskata vēlētāja, kas ārkārtas vēlēšanās balsoja par ZRP.

«Es kā vēlētāja balsoju par partiju kopumā, un ZRP godīgās vēlēšanās ieguva 22 deputātu mandātus, un tiem jāpaliek nemainīgiem,» uzskata jelgavniece.

Saeimas komisija nolēma viņai atbildēt, ka nevar izmērīt, kuri vēlētāji balso par konkrētiem kandidātiem, bet kuri par partiju, tāpēc komisija ņems vērā Saeimas Kārtības rulli. Tas neparedz nolikt mandātu, ja parlamentārietis maina politisko piederību.

Taču, lai izvairītos no deputātu staigāšanas no vienas frakcijas uz otru, pirms trim gadiem tika noteikts, ka viena sasaukuma laikā deputāti nedrīkst mainīt frakcijas un, ja viņi nolemj izstāties no partijas un līdz ar to arī frakcijas, viņi kļūst par neatkarīgiem deputātiem.

Jau vēstīts, ka seši deputāti savu lēmumu pamatoja ar nedemokrātisko lēmumu pieņemšanu ZRP un 11.Saeimā izveidojuši neatkarīgo deputātu grupu. Viņi ir arī vieni no jaunās koalīcijas veidotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu