Viņķele: arī LM būs jāpiedāvā sava līdzdalība budžeta izdevumu mazināšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kaut arī visās ministrijās norāda, ka tām nav neviena lata, ko varētu ietaupīt, tomēr acīmredzot visām ministrijām būs jāpiedāvā sava līdzdalība budžeta izdevumu mazināšanā nākamajam gadam, intervijā aģentūrai LETA sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Viņa uzsvēra, ka labklājības nozares līdzekļu samazinājums nedrīkstēs pasliktināt to cilvēku situāciju, kuri ir visvairāk pakļauti nabadzības riskam, - vientuļie pensionāri, mazo pensiju saņēmēji, ģimenes ar bērniem, cilvēki ar invaliditāti.

«Patlaban ir atklāts jautājums par to, kā un kādā apmērā tiks finansēti sociālās drošības tīkla pasākumi,» norādīja ministre.

Taujāta, vai sociālās drošības tīkla pasākumi varētu būt vienīgais ietaupījuma avots, Viņķele atbildēja, ka Latvijā ir nepabeigta ģimenes valsts pabalsta reforma, taču lēmums par izmaiņām ģimenes valsts pabalsta sistēmā uz nākamo gadu ir nokavēts un radikālas pārmaiņas nevar tikt pieņemtas.

Pēc politiķes domām, veselības aprūpē un labklājības nozarē varētu runāt par maksimāli efektīvu līdzekļu izlietojumu, kas nozīmētu par tādu pašu naudu izdarīt vairāk, nevis par budžeta ietaupījumu, jo kopumā labklājības joma valsts budžetam nekļūs lētāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu