Krievijā pilotus plāno apmācīt, izmantojot radikālas metodes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti

Starpvalstu aviācijas komitejas (SAK) speciālisti pieļauj iespēju profilaktiskos nolūkos lidmašīnu pilotiem rādīt šausmu filmu ar nepatīkamiem kadriem no aviokatastrofu notikuma vietām, vēsta Krievijas mediji.

SAK uzskata, ka tradicionālās metodes cīņā ar pilotu kļūdām nav pietiekamas.

«Vajag izveidot filmu, kas stāsta par aviokatastrofām, un galu galā iekļaut nepatīkamus kadrus no notikuma vietas,» paziņoja «Tu-134» katastrofas Petrozavodskā izmeklēšanas vadītājs Ivans Meļņiks, norādot: «Vajag rādīt salūzušas lidmašīnas, līķus, izpostītu lidmašīnas salonu un kabīnes.»

par pamatu ņemot traģiskās 21.jūlija Petrozavodskas katastrofas notikumus

Tiek ziņots, ka SAK speciālisti izdomājuši pat sižetu katastrofas filmai. Tās pamatā būšot «Tu-134» nosēdināšanas vizualizācija. Ar datorgrafikas palīdzību būs pieliktas arī pilotu un dispečera sarunas. Katrs strīdīgais nosēšanās moments tiks papildināts ar speciālista komentāru.

Filmas noslēgumā paredzēti kadri no katastrofas vietas - pārlūzusi lidmašīna, norauti pasažieru krēsli, trieciena izkropļoti pasažieru ķermeņi.

Tikmēr paši piloti par šādu piedāvājumu izsakās ļoti negatīvi. «Šādas metodes nesaprotu,» paziņoja Krievijā pazīstamais pilots-izmēģinātājs Mahomeds Talbojevs. «Tās nav bērnu spēlītes. Cilvēkam jāgatavojas lidojumam, nevis jāskatās filmas. Profesionāļiem šīs lietas nav vajadzīgas,» sacīja pilots.

Viņam piekrīt arī aviokompānijas «Aeroflot» pārstāvji: «Mēs neuzskatām, ka šāda pilotu ietekmēšana ir pareiza. Galvenais ir praktiskā gatavība, prasmju sagatavošana uz trenažiera, kļūdu analīze.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu