Izdota grāmata par Jāni Paukštello

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Izdevniecība «Jumava» laidusi klajā žurnālistes Līgas Blauas grāmatu par Dailes teātra aktieri Jāni Paukštello «Jānis Paukštello. Tintē, bet balts», kurā aprakstīti mākslinieka dzīves līkloči no bērnības līdz pat šodienai. Grāmata būs pieejama grāmatnīcās visā Latvijā.

Līgas Blauas ceturtā grāmata ir par Jāni Paukštello. Aktieri, kurš uzrunā izrādēs, dziesmās kinofilmās, kas kļuvušas par latviešu kino klasiku. Cilvēku, kurš pirmo reizi ir tik atklāts – par dzīvi uz skatuves, par ģimeni, draugiem un partneriem, par dzīves krustcelēm, kurās bijis jāizvēlas... Patiesi un atklāti.

Grāmatā tās varonis autorei izstāstījis savu dzīves gājumu no bērnības līdz pat apaļajai jubilejai un šodienai. Grāmatā notikumi sadalīti nodaļās, tādējādi katrai dots īpašs nosaukums – Savrupa dzīve barā, Pusstops un kortelītis, Smiļģa māja, Nenopietnais cilvēks, Mūžīgais unisons, Dēli. Grāmata papildināta ar ļoti bagātu foto materiālu gan no teātra un kino, gan personīgiem arhīviem.

«Tā sajūta, ka ir bišķi dzīvots, manī ir. Tas ir labi, ka mēs šajās sarunās satikāmies. Man tās lietas bija jānorunā no sevis nost.» ― par grāmatu raksta tās varonis Jānis Paukštello.

Līga Blaua: «Nosaukumu grāmatai par Dailes teātra aktieri Jāni Paukštello aizņēmos no viņa sešdesmitās jubilejas programmas. Jānis tajā runāja sev tuvo Imantu Ziedoni, un šie ir Ziedoņa vārdi, kas precīzi izsaka Paukštello sešdesmit gadu gājumu šajā pasaulē.»

Grāmatas prezentācija notiks š.g. 14. decembrī plkst. 18.00 Dailes teātra Kamerzālē. Ieeja pasākumā ar ielūgumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu