Ivanāns: jāzina - kad un kur kauties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokejists Raitis Ivanāns, kurš pašlaik pārstāv Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Ebotsfordas «Heat», pēc izlaistās sezonas kļuvis daudz apdomīgāks, vēsta laikraksts «Diena».

Kā zināms, Ivanāns pagājušās sezonas NHL komandas Kalgari «Flames» pirmajā regulārā čempionāta pirmajā mačā izkāvās ar Edmontonas «Oilers» spēlētāju Stīvu Makintairu, gūstot smadzeņu satricinājumu. Laukumā Ivanāns atgriezās tikai vairāk nekā pēc gada, spēlējot «Flames» fārmklubā «Heat», turklāt Ivanāns netiek laukumā katrā mačā.

«Mūsu komandā ir pārsniegts veterānu limits, tāpēc spēlējam pārmaiņus. Spēlei var pieteikt piecus veterānus, bet mēs esam septiņi. Mana vieta ir ceturtajā maiņā. Ja trenerim jāizvēlas starp pirmās maiņas veterānu aizsargu vai mani, tad saprotams, ka izvēle kritīs par labu aizsargam,» skaidro Ivanāns, izsakot cerību, ka parādīsies kāds maiņas darījums. AHL veterāni tiek noteikti pēc aizvadītā spēļu skaita.

«NHL ļoti mainās. Varbūt pēc pāris gadiem šajā līgā vispār vairs nebūs kautiņi, jo spēlētāju gūtie smadzeņu satricinājumi tam var būt par iemeslu. Smagsvaru skaits sarūk diezgan jūtami,» Ivanāns neizteica lielu optimismu par potenciālo atgriešanos pasaules spēcīgākajā līgā. «Priekšplānā izvirzās vidējā svara hokeja «policisti».»

Ivanāns atzina, ka kļuvis apdomīgāks un pirms kautiņiem padomā divreiz. «Vairāk esmu sācis skatīties, vai situācija to tiešām prasa darīt. Svarīgi ir, kā komandai veicas. Jāzina - kad un kur kauties

Hokejists uzsvēra, ka viņam būtu interesanti doties uz KHL, bet arī šajā ziņā daudz nosaka viņa vecums. «Janvārī man jau būs 33 gadi. Jāņem vērā, kā ģimene uz to reaģēs, un kādi būs sadzīves apstākļi,» Ivanāns piebilda, ka Ebotsfordā tie nav ideālākie, jo uz visām spēlēm jālido ar lidmašīnu. «Var jau būt arī tā, ka pēc gada NHL kautiņi tiks izslēgti, tāpēc jāspēlē un jācenšas izmantot katru iespēju, kamēr tāda tiek dota.»

Pēc traģiskās Jaroslavļas «Lokomotiv» komandas aviokatastrofas Ziemeļamerikas hokejistus atbaidot spēlēšana KHL. «Ir spēlētāji, kuri aizbraukuši uz divdesmit spēlēm un pēc tam atgriezušies atpakaļ. Rīga ir ļoti laba pilsēta dzīvošanai, kur visi gribētu braukt, tikai naudas ziņā Krievija var piedāvāt vairāk,» atzina Ivanāns.

Kopumā šosezon Ivanāns piedalījies 11 «Heat» komandas spēlēs, kurās izcēlies ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm un vienu kautiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu