Mirušā brālēns: metos upē un centos atraut durvis, bet aukstums bija stindzinošs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Avārijā mirušā 19 gadu vecā Laura brālēns Māris Leikums īsi pirms traģiskās autoavārijas Krāslavā sazvanījies ar savu brālēnu, raksta «Diena».

«Es jau biju Šķeltavā. Zvanīju viņiem, viņi teica – tūlīt brauks. Otru reizi zvanīju – neviens neatbild, ne brālēns, ne pārējie. Tad sarunāju ar draugu pabraukt viņiem pretī. Aizbraucām līdz krustojumam, redzēju sliedes uz grāvja pusi, un grāvī mašīna,» stāsta Māris.

Viņš meties upē un centies atraut vaļā mašīnas durvis, līdz vairs nav spējis izturēt caur slapjajām drēbēm sūcošos aukstumu. Tad aizbraucis uz mājām, pārģērbies un atgriezies pievienojies citiem glābējiem.

Iespējams, jaunieši nebūtu aizgājuši bojā, ja Rudņas upē nebūtu pacēlies ūdens līmenis, pie kā vainojami bebri, kas netālu uzcēluši aizsprostu.

Ģimnāzijas direktors Jānis Tukāns, kurš, iepriekš strādādams Izvaltā, skolojis visus mirušos puišus, stāsta, ka ceļa posms, kurā notikusi avārija, ir ļoti bīstams, un arī pieredzējuši vadītāji ar to ne vienmēr tiek galā. «Varbūt ne gluži katru nedēļu, bet nu ļoti regulāri no tā grāvja tiek vilktas ārā mašīnas. Nekad gan tas iepriekš nav beidzies ar traģiskām sekām, jo Rudņa tajā posmā vairāk tādu grāvi atgādina nekā upi. Tikai tagad pēdējā laikā tur ūdens līmenis pacēlies, jo bebri netālu uzcēluši aizsprostu,» viņš stāstīja.

Teicamnieks, topošās mākslinieces un vienkārši kārtīgi darbarūķi – tā aizgājējus raksturo viņu dzimtā Izvaltas pagasta iedzīvotāji.

Ģimnāzijas direktors Tukāns, kurš, iepriekš strādādams Izvaltā, skolojis visus mirušos puišus. Katrs bijis ar saviem talantiem. Viens nodarbojies ar vieglatlētiku un šķēpmešanu, cits sekmīgi startējis mācību olimpiādēs, cits bijis vienkārši strādīgs jaunietis. «Viņi nu nebija tie skaļākie puiši, katrā ziņā ne tādi, kuriem jebkad bijušas kādas saķeršanās ar policiju. Nav bijis par ko,» tāTukāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu