Jēkabsone-Žogota un Babkina rezultatīvas Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs trešdien uzvaras svinēja Anetes Jēkabsones-Žogotas, kā arī Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētās komandas.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar 88:56 (20:13, 23:13, 27:18, 18:12) izbraukumā pārliecinoši pieveica Kauņas «Vici-Aistes», kurā spēlē cita latviete Aija Putniņa.

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja nepilnas 26 minūtes un guva 15 punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī visus trīs tālmetienus un abus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un pieļāva vienu kļūdu.

Tikmēr Putniņa gandrīz septiņu minūšu laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, bet garām grozam raidot vienīgo izpildīto tālmetienu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Kendisa Pārkere, kura izcīnīja arī desmit bumbas zem groziem, bet «Vici-Aistes» komandā ar 11 punktiem izcēlās Vita Kuktiene.

Šī UGMK komandai bija astotā uzvara 11 aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai pašlaik atvēl trešo vietu, bet «Vici-Aistes» ar diviem panākumiem ir pēdējā, astotajā pozīcijā. Tikmēr piektajā vietā šajā apakšgrupā pašlaik ir Ievas Kubliņas pārstāvētais Francijas klubs «Bourges Basket», kas desmit cīņās izcīnījis piecas uzvaras.

Rezultatīvi trešdien nospēlēja arī Babkina, kura guva 12 punktus, palīdzot viņas un Tamanes pārstāvētajai Stambulas «Fenerbahce» B apakšgrupas mačā ar 78:62 (19:18, 26:18, 21:8, 12:18) izbraukumā uzvarēt Ungārijas komandu Šopronas «Uniqa-Euroleasing».

Šajā spēlē Babkina laukumā pavadīja nepilnas 24 minūtes, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem, kā arī atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tamane šoreiz nospēlēja nepilnas 17 minūtes, kuru laikā iekrāja četrus punktus, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva trīs kļūdas.

«Fenerbahce» komandā rezultatīvākā ar 22  punktiem bija serbiete Ivana Matoviča, kura izcīnīja arī deviņas bumbas zem groziem, bet zaudētājām ar 18 punktiem izcēlās Sofija Feģiverneki.

B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik «Fenerbahce» ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs ir pārliecinošā līderpozīcijā, bet «Uniqa-Euroleasing» komanda ar trim panākumiem desmit mačos ieņem priekšpēdējo, sesto vietu. Tikmēr Aijas Brumermanes pārstāvēta Itālijas čempionvienība Skio «Famila Wuber» ar četrām uzvarām deviņās spēlēs šobrīd ieņem ceturto pozīciju šajā apakšgrupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu