«Toyota» Austrālijā likvidēs 350 darba vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Toyota Motor Corp.» Austrālijas struktūrvienība šodien paziņoja, ka valstī likvidēs 350 darba vietas jeb aptuveni 7,5% no kopējā darba vietu skaita, šādu lēmumu skaidrojot ar nepieredzētu negatīvu ietekmi uz tās darbību.

«Toyota Australia» saskaras ar smagiem darbības apstākļiem, ko rada Austrālijas dolāra vērtības pieaugums, samazināta izmaksu konkurētspēja un apjoma kritums, jo sevišķi eksporta tirgos, norādīja struktūrvienības vadītājs Makss Jasuda.

Viņš piebilda, ka pieprasījums nav spējis atveseļoties no pasaules lejupslīdes, automašīnu ražošanai samazinoties par 36% kopš 2007. gada, kad tika izlaisti 149 000 vienību, līdz 95 000, kas tiek prognozēti šim gadam.

Austrālijas autorūpniecības nozare tieši nodarbina aptuveni 46 000 cilvēku un atbalsta vēl 230 000 darba vietu, pērn saražojot 219 376 automašīnas un pārdodot 1,01 miljonu vienību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu