Mediji: ASV sagatavojušas slepenas apsūdzības pret «WikiLeaks» dibinātāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV prokurori sagatavojuši slepenas apsūdzības pret tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu, atsaucoties uz konfidenciālu elektroniskā pasta korespondenci, trešdien ziņo Austrālijas mediji.

Informācija par apsūdzībām pret Asanžu atrodama starp miljoniem ASV izlūkošanas uzņēmuma «Stratfor» elektroniskā pasta vēstuļu, kuras «WikiLeaks» pirmdien sāka nodot atklātībai.

«Mums ir apstiprināts Asanža apsūdzības raksts,» avīze «Sydney Morning Herald» citē «Stratfor» izlūkošanas viceprezidenta Freda Bērtona vēstuli uzņēmuma analītiķiem.

Vienlaikus Bērtons lūdzis aizsargāt šo informāciju un to nepubliskot.

Kā skaidro «Sydney Morning Herald», Bērtons ir labi zināms eksperts drošības un pretterorisma jautājumos un viņam ir ciešs kontakts ar Savienoto Valstu izlūkošanas un tiesībsargājošajām iestādēm.

«WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs šobrīd Lielbritānijā iesaistīts juridiskā cīņā, cenšoties nepieļaut, ka viņš tiktu izdots Zviedrijā, kas vēlas nopratināt viņu apsūdzībās par izvarošanu un seksuālu uzbrukumu.

«WikiLeaks» bažījas - ja Asanžs tiktu izdots Zviedrijai, Stokholma ātri vien nosūtītu viņu uz Savienotajām Valstīm.

«Asanžs baidās, ka viņš būtu spiests liecināt prāvā pret arestēto karavīru un aizdomās turamo «WikiLeaks» informācijas avotu, vai arī viņš pats tiktu arestēts un nodots ASV tiesai apsūdzībās par spiegošanu pret Savienotajām Valstīm,» iepriekš, atsaucoties uz vārdā neminētu informācijas avotu, vēstīja zviedru laikraksts «Expressen».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu