Mīlestības trīsstūris un podnieku virpas uz Dailes teātra skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12. un 13. martā ar Laura Gundara dzīves komēdiju «Laimesciema podniekdarbnīca» Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris. Izrāde tiks spēlēta mazajā zālē, tās sākums ir plkst. 19:00.

Ikviens skatītājs varēs pārliecināties par aktieru Egona Dombrovska un Kaspars Kārkliņa podu virpošanas prasmēm, jo iestudējuma darbība risinās podniekdarbnīcā. Turklāt abi puiši sacenšas ne tikai par to, kurš izgatavos skaistāko podu un kļūs par jauno meistaru, bet arī par saimnieces sirdi.

Nedaudz smieklu, nedaudz smeldzes un mīlestības trīsstūris, kurā katrs cenšas cīnīties, kā nu vien var.
 
Teātra zinātniece Edīte Tišheizere uzsvērusi, ka «izrādes fiziskā un emocionālā telpa ir tāds dinamisks, svārstīgs trijstūris. Būtiskais notiek klusumā. Režisors ir nostiepis saites starp visiem trim, savukārt aktieri uztur tās nepārtrauktā spriegumā.»

«Tas noteikti ir stāsts par mīlestību,» saka L. Gundars. «Lugas centrā ir sieviete starp diviem vīriešiem. Viņai jāizvēlas viens. Tas arī veido galveno konfliktu. Viņiem visiem trijiem ir liela nepieciešamība pēc otra cilvēka. Īpaši abiem puišiem, kas cenšas iekarot sievietes sirdi. Stāsts ir atpazīstams un saprotams ikvienam – reizēm salds, reizēm rūgts. Traģisks, komisks, sirsnīgs, bēdīgs,» papildina režisors un lugas autors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu