Mediji atklājuši interesantus faktus par Tulūzas šāvēja pagātni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kamēr vēl nav noskaidrojies, vai Tulūzas ebreju skolas apšaudē un vairāku militāristu nogalināšanā apsūdzētais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Mera ir vai tomēr nav sagūstīts, mediji jau noskaidrojuši visu par viņa pagātni.

Ārvalstu mediji ziņo, ka Mera bijis problemātisks pusaudzis, neveiksmīgs uzņēmējs, viņš sēdējis Afganistānas cietumā, bet kaimiņiem šķitis «parasts cilvēks ar bārdu».

Saites ar kriminālo pasauli Mera, kas piedzima alžīriešu bēgļu ģimenē Tulūzā, nodibināja jau bērnībā, diezgan agrā jaunībā pastrādājot vismaz 18 noziegumus. No pārējiem noziedzniekiem viņš atšķīries ar interesi par reliģijas jautājumiem. Mera vairākkārt bijis Pakistānā un Afganistānā, kas slavenas ar savām teroristu sagatavošanas nometnēm.

2007.gadā Afganistānā viņš arestēts par spridzekļu izgatavošanu, par ko Meram tika piespriests 3 gadu cietumsods Sarposas cietumā, no kura viņš izbēga masveida bēgšanas laikā 2008.gadā un atgrieztās Francijā. Afganistānas policija esot brīdinājusi savus Francijas kolēģus par bīstamo bēgli.

Divus gadus vēlāk viņš mēģinājis pieteikties Francijas armijā. Neskatoties uz kriminālo pagātni, viņš pat pieņemts, taču nav ticis galā ar uzdevumiem un izmests no armijas tajā pašā dienā.

Neskatoties uz notikumiem bagāto biogrāfiju, slepkava saviem kaimiņiem izskatījies pēc «parasta cilvēka». Kaimiņi viņu raksturojuši kā «klusu cilvēku ar bārdu», kas ne reizi «neizcēlās ar neko neparastu».

Ar savu māti noziedznieks nekontaktējās. Kad operācijas laikā viņu mēģināja iesaistīt pārrunās ar noziedznieku, viņa paskaidroja, ka viņai nav nekādas ietekmes uz dēlu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu