«KPMG Baltics» kategoriski noraida visus pārmetumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Maksātnespējīgās AS «Latvijas Krājbanka» administrators SIA «KPMG Baltics» kategoriski noraida pēdējo dienu laikā publiskajā telpā izteiktos apgalvojumus par neprofesionālu administratora funkciju pildīšanu un strādāšanu savā vai kādu trešo personu labā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«KPMG Baltics» visas līdzšinējās un arī turpmākajās dienās dažādu personu plānotās aktivitātes saista ar viņu vēlmi izdarīt spiedienu uz tiesu, kurai 29.martā ir jālemj par «Latvijas Krājbankas» bankrotu.

Visas šīs agresīvās darbības, kas vērstas uz «KPMG Baltics» vārda nomelnošanu un profesionalitātes apšaubīšanu, ir tikai un vienīgi šo personu interesēs, norāda Fīrmanis.

«Nav noslēpums, ka daudzām personām iepriekšējās bankas vadības prettiesiskās rīcības dēļ bankā ir iestrēguši lieli līdzekļi, kurus viņas visiem līdzekļiem tagad cenšas atgūt, nerēķinoties ar citu kreditoru interesēm. Mūsuprāt, visas sūdzības tiesā ir iesniegtas vienīgo ar mērķi - panākt attiecīgajām personām vēlama administratora iecelšanu, lai varētu realizēt savas intereses uz citu kreditoru rēķina,» skaidroja Fīrmanis.

«KPMG Baltics» savu darbu veic profesionāli un atbilstoši visām likuma prasībām, lai varētu atgūt līdzekļus, kas zaudēti iepriekšējās bankas vadības rīcības rezultātā, un norēķinātos ar kreditoriem likumā noteiktajā kārtībā. «KPMG Baltics» saskaras ne vien ar kreditoru veiktajām aktivitātēm, bet arī atsevišķiem debitoriem, kuri diemžēl uzskata, ka var ļaunprātīgi nemaksāt kredītus «Latvijas Krājbankai», piebilda Fīrmanis.

«Sūdzības pēc būtības Rīgas apgabaltiesā tiks skatītas 29.martā, kur arī mēs detalizēti argumentēsim savu pozīciju. Patlaban arī ir zināms, ka Andra Ārgaļa iesniegtā sūdzība ir noraidīta un netiks skatīta,» sacīja Fīrmanis.

Jau ziņots, ka Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienība, kura pārstāv vairākus privātos maksātnespējīgās AS «Latvijas Krājbankas» («Krājbanka») kreditorus, Rīgas apgabaltiesai iesniegusi sūdzību, kurā pieprasa atcelt «Krājbankas» maksātnespējas procesa administratoru - «KPMG Baltics».

Pēc apvienības domām, administratora līdzšinējā darbība liecina par kreditoru interešu ignorēšanu un nekompetenci, pieņemot lēmumus «Krājbankas» maksātnespējas procesā.

Rīgas apgabaltiesa 29.martā paredzējusi vienā lietā skatīt pieteikumu par «Krājbankas» bankrota procedūras sākšanu, kā arī sūdzības par administratoru «KPMG Baltics».

SIA «Veiksmes līzings» vērsies tiesā ar sūdzību par «Krājbankas» administratora rīcību, apšaubot administratora darbības, kas tiek veiktas maksātnespējas procesā un pārmetot administratoram to, ka viņš necenšas bankas īpašumus pārdot izsolē par iespējami dārgāku cenu, bet gan apzināti to samazina, lai kreditorus atstātu bez ienākumiem.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš, «Veiksmes līzings» «Krājbankas» lietā ir pieteicēja statusā, savukārt trešās personas statusā minētajā lietā ir bijušais Rīgas mērs un «Krājbanka» kreditors Andris Ārgalis, kurš apgabaltiesu bija lūdzis atcelt bankas administratoru «KPMG Baltics».

Trešās personas statuss ir arī Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienībai un divām to pārstāvošām fiziskām personām, papildināja Bērziņš.

Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī «Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu.

Bankas administrators SIA «KPMG Baltics» «Latvijas Krājbankas» bankrota pieteikumu tiesā iesniedza 23.februārī. Rīgas apgabaltiesa šo bankrota pieteikumu paredzējusi izskatīt 29.martā plkst.11.

No «Latvijas Krājbankas» kreditoriem lielākais ir Noguldījumu garantiju fonds (60% prasījumu kopsummas), tam seko valsts institūcijas (14%), subordinētie kreditori (4%), finanšu institūcijas (2%) un pārējie noguldītāji (20%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu