Jākobsons: viņi grib par katru cenu apturēt publikāciju; policija par mani smejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Žurnālists Leonīds Jākobsons ir pārliecināts, ka uzbrucēju mērķis bija apturēt viņa profesionālo darbību.

To Jākobsons, kurš šobrīd pārvests uz Stomatoloģijas institūtu tālākai ārstēšanai, šodien paziņoja Latvijas Radio 4 Ziņu dienestam.

Fiziskais stāvoklis žurnālistam vēl liedz runāt, tāpēc viņš atbildēja ar īsziņu palīdzību.

Jākobsons apstiprinājis, ka viņam vakar uzbrukuši divi cilvēki. Viņš raksta, ka pēc vakardienas uzbrukuma zaudējis daudz asiņu, ziņo Latvijas Radio 4.

«Griezums uz manas sejas ir 8 centimetrus garš. Knapi paliku dzīvs,» raksta Jākobsons. Žurnālists ir pārliecināts, ka uzbrucēju mērķis bija apturēt viņa profesionālo darbību.

Jākobsons atzīmē: «Viņi grib par katru cenu apturēt publikāciju. Tā bija ar Krievijas žurnālistu Oļegu Kašinu.»

Jākobsons gan neminēja, tieši kādi materiāli varēja būt par uzbrukuma iemeslu.

Uz jautājumu, vai policija atradīs vainīgos, Jākobsons atbildēja: «Policija turpina ar mani karu. Četri policisti sarīkoja spēles un filmu skatīšanos manā slimnīcas palātā. Viņi ņirgājas, saka, ka [Nils] Uškovs ir labs mērs un politiķis. Smejas.»

Policija šādus pārmetumus noliedz.

Valsts policijas pārstāvis Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka policijas darbinieki, kas veic kādas personas apsargāšanu, parasti uzturas ārpus slimnīcas palātas.

«Protams, ka viņi dažreiz ielūkojas, kā slimniekam iet, vai viss kārtībā. Es nezinu, no kurienes Jākobsona kungs varēja sniegt tādu komentāru, sevišķi, kad viņš dienas pirmajā pusē ar policiju nevēlējās runāt», sacīja Sozinovs.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) Latvijas Televīzijai sacīja, ka iepazinies arī ar policistu sniegto skaidrojumu un secinājis, ka notikušajā ir pretruna, tāpēc tiks veikta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas īsti noticis Jākobsona palātā.

Žurnālists atzīmē, ka neatceras uzbrucēju sejas un nezina, kāds tieši bijis uzbrucēju mērķis - tikai iebiedēt vai nogalināt.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu