Priede: vairāku kriminālprocesu uzsākšana pret mani ir organizēta ar vienu mērķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāku kriminālprocesu uzsākšana pret mani ir organizēta ar vienu mērķi -  lai tiktu likvidēts pēdējais šķērslis 10 miljonu latu projektam pie Mazā Baltezera.

To biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede paudis atklātā paziņojumā medijiem.

«Manā personā biedrība šī gada 1.martā iesniedza sūdzību Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai (VARAM), kurā apstrīdējām detālplānojuma likumību Mazā Baltezera 50 metrus vides aizsargjoslā. 7.martā iesniedzām sūdzību Ādažu novada domē par būvatļaujas atcelšanu. Līdz pat šim brīdim biedrība nav saņēmusi atbildi ne uz vienu no sūdzībām,» vēstulē norāda Priede.

Viņš uzsver, ka tajā  pašā laikā projekta «Pērle» attīstītāji Ādažu novada domes vārdā publiski izplatījuši informāciju, ka sūdzība ir noraidīta.

Priede norāda, ka ministrija līdz šodienai neesot sniegusi ne starpatbildi, ne gala atbildi, līdz ar to pārkāpjot normatīvos aktus par sūdzību iesniegšanas un izskatīšanas procesu.

«Rodas loģisks jautājums, kāpēc? Atbilde uz šo jautājumu atklās patiesās korupcijas un interešu konfliktus gan pašvaldības, gan valsts pārvaldes jomā,» uzsver Priede.

Viņš atgādina,  ka biedrība no savām sūdzībām nav atkāpusies. «Mēs aicinām Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju nekavējoties sniegt rakstisku atbildi, kā arī publiski paskaidrot, kāpēc atbilde nav sniegta likumā noteiktā termiņā!» teikts vēstulē.

Kā ziņots, par 50 000 eiro (35 000 latu) izspiešanu no kāda būvniecības uzņēmuma aizturēts biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Priede.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu