Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietā «Lietus dārzs» stādīs rozes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Grobiņas novada «Dižvanagos» šodien Mārtiņa Freimaņa draugi un daiļrades cienītāji stādīs rozes mūziķa piemiņai veltītajā topošajā «Lietus dārzā», svinīgi atklās pirmo dārzam tapušo koka skulptūru - papagaili, kā arī minizoodārza jauno sezonu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāja biedrības «Dižvanagi» pārstāvis Ingars Gudermanis. 

Kā pastāstīja Gudermanis, «Lietus dārza» izveides ieskandināšanas pasākumā solījusi piedalīties grupa «Tumsa», Kārlis Būmeisters, Liepājas Simfoniskā orķestra kamersastāvs, mūziķe Maija Kalniņa, Austrasbērni un citi mākslinieki.  

Freimaņa dziesmā «Lietus dārzs», kā sacīja Gudermanis, ir minētas rozes, tāpēc ikviens ciemiņš, kurš 1.maijā plāno ierasties «Dižvanagos», aicināts paņemt līdzi vienu rožu stādu, ko iestādīt topošajā mūziķa piemiņas vietā. Pasākuma laikā svinīgi atklās mākslinieka Aigara Rūrāna gatavoto gandrīz divus metrus augsto koka skulptūru - papagaili.  

Gudermanis aicina arī citus Latvijas māksliniekus ziedot kādu savu darbu, piemēram, vides objektu, topošajam dārzam. Vasarā dārzā plānots uzstādīt mākslinieces Daces Grīnbergas veidoto krēslu ar čūsku. Kā informēja biedrības «Dižvanagi» pārstāvis, šodien topošās piemiņas vietas teritoriju projektu nedēļas laikā sakopj Grobiņas pamatskolas skolēni. 

Šodien darbu atsāks arī «Dižvanagu» minizoodārzs, kurā pēc pārziemošanas atgriezīsies dažādi dzīvnieki, kā arī uzstādīs no māla veidoto eža skulptūru, ko veidojuši bērni ar īpašām vajadzībām. Turpat atklās arī nesen izveidoto dzīvnieku voljeru, kur turpmāk dzīvos fazāni, nūtrija un truši, bet drīzumā zoodārza dzīvnieku pulkam pievienosies arī franču punduraita.

Kā prognozēja Gudermanis, šodien «Dižvanagos» varētu ierasties 200 līdz 300 ciemiņu. Plānota arī kopīga zupas vārīšana un sadziedāšanās.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu