Medicīnas vēstures muzejs pārvērtīsies par piejūras kūrortu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Muzeju naktī būs atvērts piejūras kūrorts. Kā īstā kūrortā apmeklētājiem tiks piedāvātas vairākas procedūras skaistuma un veselības uzlabošanai. 

Apmeklētāji, kurus nebiedēs dūņu vizuālais izskats un sērūdens aromāts, varēs izmēģināt dūņu un sērūdens vanniņas rokām. Prāta un jūtu harmoniju apmeklētāji varēs sasniegt piedaloties «smilšu terapijā», kur katru gaida patīkams pārsteigums. Par fizisko veselību kūrortā rūpēsies Anša Rūtentāla Kustību teātris, kurš apmeklētājus aicinās uz 5 dažādiem vingrošanas cikliem – kūrorta vingrošana ar aerobikas, jogas, ķermeņa «ieeļošanas», brīvo kustību un dejas elementiem. 

Tāpat Muzeju naktī muzejā darbosies arī ilggadējie muzeja draugi Valsts Asinsdonoru centrs un notiks arī Latvijas Pasta rīkotā Muzeju nakts speciālā zīmogošana. Kā īstā kūrortā, apmeklētāji varēs palutināt savas garšas kārpiņas ar Skrīveru mājas saldējumu tikko ceptās vafeļu glāzītēs. No muzeja pamatekspozīcijas būs atvērti divi stāvi – etnomedicīna un viduslaiku ekspozīcija, kā arī izstāde «Latvijas kūrortu spožums un posts».

Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 19.00 līdz 01.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu