Valdība piešķirs papildu līdzekļus pašvaldību un valsts autoceļu uzturēšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otrdien, 12.jūnijā, valdība atbalstīja pašvaldību un valsts autoceļu uzturēšanas neatliekamajiem darbiem šogad piešķirt papildus finansējumu attiecīgi 4,267 milj. Ls un 4,978 milj. Ls apmērā.

Valdībā apstiprinātajā informatīvajā ziņojumā «Par pašvaldību autoceļu un ielu uzturēšanas neatliekamajiem darbiem» Satiksmes ministrija (SM) ierosinājusi Ministru kabinetam (MK) no valsts budžeta līdzekļiem 2012.gadā piešķirt papildus mērķdotāciju līdzekļus pašvaldību autoceļu un ielu ārkārtas uzturēšanas neatliekamiem darbiem 4,267 milj. Ls apmērā. Tas ļaus mērķdotācijas apmēru pašvaldību autoceļiem un ielām saglabāt 2011.gada līmenī.

Papildus finansējums piešķirts, lai nodrošinātu pašvaldību autoceļu un ielu neatliekamo uzturēšanu 2012.gada vasaras periodā, kā arī veiktu elementāros ceļu satiksmes drošības pasākumus 2012./2013.gada ziemas sezonā.

Piešķirtie līdzekļi sadalāmi starp visām pašvaldībām saskaņā ar MK noteikumu Nr. 173 «Valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirto līdzekļu izlietošanas kārtība» pirmajā pielikumā noteikto kārtību.

Savukārt valdībā izskatītajā un apstiprinātajā informatīvajā ziņojumā «Par valsts autoceļu posmu ar sabrukušo asfalta segumu ārkārtas uzturēšanas darbiem» šim mērķim, pēc SM iniciatīvas, ieplānots atvēlēt 4,978 milj. Ls. Tas ļaus nodrošināt transportlīdzekļu satiksmes nepārtrauktu kustību, kā arī drošību. Iedalot līdzekļus valsts līdzekļu apakšprogrammā «Valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana un atjaunošana», 2012.gadā būs iespēja veikt stipri bojāto asfalta segumu defektu labošanu visā valsts teritorijā.

Sabrukušo melno segumu ārkārtas uzturēšanas darbi nodrošinās 189,76 km autoceļu melnā seguma darba spējas uzturēšanu un uzlabos satiksmes drošību vismaz uz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu