Jaunietis, kas nolēca no Vanšu tilta, dzīvojis Lielbritānijā; paziņas satriekti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā no Vanšu tilta nolēkušais un bojā gājušais jaunietis bija jauks un draudzīgs cilvēks, aģentūrai LETA pastāstīja cilvēki, kuri ar viņu tikušies. Latvijā viņš neuzturējās pastāvīgi, jo dzīvoja un mācījās Lielbritānijā, bet uz Latviju viņš braucis pēc medikamentiem un ārstēties slimnīcā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja kāda no bojā gājušā jaunieša paziņām, ar kuru kopā viņš šopavasar ārstējies Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Neirožu un krīžu nodaļā, jaunietis pēdējā laikā bijis nomākts un drūms.

«Pirms mēneša nekas vēl neliecināja, ka varētu notikt tāda traģēdija. Pēdējo reizi, kad es viņu redzēju, viņš stāstīja, ka atbraucis pēc zālēm, kuras bija beigušās. Tāpat viņš solīja, ka mēs vēl satiksimies. Puisis bija draudzīgs, laipns, mierīgs, neteica neko sliktu, tikai labu, novēlēja man ārstēties, jo viss būs labi,» tā pēdējo tikšanos ar jaunieti atceras paziņa, kuru dziļi satriekusi notikusī nelaime.

Arī izdevuma «Katoļu Baznīcas Vēstnesis» redaktore Ingrīda Puce aģentūrai LETA stāstīja, ka pirms mēneša, kad jaunietis izdevumam rakstījis par IV Katoļu studentu dienām, neesot bijušas ne mazākās aizdomas, ka viņam ir kādas veselības problēmas.

«Viņš interesējās par žurnālistiku un ļoti atbildīgi sagatavoja viņam uzticēto materiālu par Katoļu studentu dienām. Viņš Latvijā nedzīvoja pastāvīgi, jo vietējos jauniešus mēs pazīstam. Pirms mēneša viņš stāstīja, ka jau jūnija vidū viņš atgriezīsies Anglijā. No tās īsās tikšanās ar puisi man neradās iespaids, ka viņam būtu kādas problēmas, tādēļ traģiskā ziņa ir neizprotams pārsteigums,» atzina Puce.

Londonas latviešu skolas direktore 2004./2005.mācību gadā Anna Auziņa aģentūrai LETA stāstīja, ka bojā gājušais jaunietis bija ļoti gaišs un pieklājīgs puisis. Direktorei atmiņā palicis, ka viņš uzrakstījis īpaši labu nobeiguma darbu par latviešu sportistu sasniegumiem olimpiskajās spēlēs. Tolaik viņa uzrakstījusi arī pateicības vēstuli un saņēmusi atbildes vēstuli, kurā viņš pateicies. «Mācības skolā notika tikai divreiz mēnesī, tādēļ pamatīgāk skolēnus iepazīt bija grūti. Atceros, ka viņš uz nodarbībām nāca labprāt, ar interesi mācījās, nešķita, ka viņam to vecāki būtu uzspieduši ar varu. Manuprāt, vecāki ar viņu lepojās. Tas ir ļoti liels pārsteigums, ka ar viņu ir notikusi tik liela nelaime, jo skolas laikā par slimību nebija nekādu pazīmju,» teica Auziņa.

Kā liecina jaunieša profils sociālajā vietnē «draugiem.lv», bojāgājušais jaunietis līdz 4.klasei mācījies Rīgā, bet turpmāk viņš izglītojies Anglijā, kur mācījies arī Londonas latviešu skolā.

Kā ziņots, 7.jūnija pēcpusdienā jaunietis uzkāpa pa Vanšu tilta vantīm, no tilta smailes noleca un nositās. Šis ir pirmais gadījums pēdējos gados, kad kāpšana Vanšu tilta vantīs beidzas ar letālu iznākumu. Notikušais gadījums radīja jautājumus gan par Rīgas pašvaldības darbu, kuras atbildīgie dienesti nebija nodrošinājuši pietiekamu tilta vanšu apstrādi ar slideniem materiāliem, gan par glābēju darbu, kuri pusotras stundas laikā nespēja nokļūt tilta smailē, lai mēģinātu atrunāt jaunieti no pašnāvības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu