Londonas OS Latviju pārstāvēs abi pludmales volejbola dueti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Lai gan Romā joprojām turpinās pēdējais Pasaules kausa posms, kura rezultāti ietekmēs Londonas olimpisko spēļu kvalifikāciju, abi Latvijas pludmales volejbola pāri jau kvalificējusies četrgades svarīgākajam notikumam.

Līdz ar to Londonas olimpiskajās spēlēs piedalīsies gan Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, gan Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Pašlaik Romā risinās «Grand Slam» turnīrs, kurā abi Latvijas dueti pārvarējuši apakšgrupu sacensības un turpinās dalību izslēgšanas mačos.

«Turnīrs vēl turpinās, bet tagad pat teorētiski konkurenti nevar mūs izsist no labāko sešpadsmitnieka,» savā mājaslapā internetā raksta Samoilovs, pasakoties Sorokinam, kā arī trenerim un tēvam Genādijam Samoilovam. «Tas ir vēsturisks moments, jo uz Olimpiādi brauks divi pāri no Latvijas.»

Līdzīgu informāciju savā tvitera profilā paudis arī Pļaviņš.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc Romas turnīra Olimpiādei kvalificēsies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai divi dueti. Pirms šī turnīra FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Samoilovs/Sorokins ieņem attiecīgi 12. un 13. vietu. 

Latvijas pludmales volejbolisti pirmoreiz olimpiskajās spēlēs startēja pirms četriem gadiem Pekinā, kad vienā pārī spēlēja Samoilovs un Pļaviņš, izcīnot devīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu