Āboltiņu priecē, ka netiek runāts par iešanu ārā no valdības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), komentējot tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) paziņojumu par atkāpšanos no amata, vēlreiz uzsvēra, ka šādu soli vērtē kā bezatbildīgu un nepārdomātu lēmumu, tomēr uzsvēra - iepriecina, ka netiek runāts par iešanu ārā no valdības.

Kā ziņots, Bērziņš vakar vakarā paziņoja par savu atkāpšanos no amata. Ņemot vērā Ministru prezidenta un tieslietu ministra atšķirīgo izpratni par nekustamo īpašumu nodošanu ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām un šī jautājuma sakarā izdoto rezolūciju izpildes mērķiem un tiesisko pamatotību, ir radusies situācija, kurā nav tālāk iespējams produktīvs tieslietu ministra darbs, ministra atkāpšanās iemeslus skaidroja viņa preses sekretāre Līga Ādamsone.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» Āboltiņa uzsvēra, ka ekonomikas izrāviens, par kuru aktīvi tiek runāts, nevar notikt, ja nav rīcībspējīgas valdības.

Āboltiņa pauda neizpratni par Bērziņa rīcību, norādot, ka neviens nav licis sastādīt sarakstu ar īpašumiem, kas būtu jāatdod ebrejiem. Āboltiņa uzsvēra, ka valdība vēlējās saprast, kas ir tie īpašumi un kam tie šobrīd pieder. Tas bijis vajadzīgs, lai saprastu reālo situāciju.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka runāt par nestabilitāti un citu koalīciju veidošanu ir pāragri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu