«Pludmales volejbola akadēmijas» treneris: Apskaušanos iesāka brazīlietes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

«Pludmales volejbola akadēmijas» viens no treneriem Andris Krūmiņš sacījis, ka Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola laukuma smiltis latviešu volejbolistiem ir «pazīstamas».

«Mēs smagumu smiltīm mēram pēc tā, cik ir viegli atsperties,» Latvijas televīzijā izteicās bijušais pludmales volejbolists.

Ja Aigars Birzulis [Mārtiņa Pļaviņa/Jāņa Šmēdiņa treneris - a.p.] saka, ka ir smagas smiltis, tas nozīmē, ka tās ir irdenas un kājas iet dziļi smiltīs iekšā, un ir grūtāk lekt. Tas, vai smiltis ir slapjas vai nē, nav noteicošais. Piemēram, Bulduros ir ļoti smagas smiltis, mēs esam pie tādām pieraduši un tas mūsu volejbolistiem nāk par labu,» norādīja Krūmiņš.

Viņš uzsver, ka lietum liela nozīme nav un tas krasi neietekmē laukuma segumu.

«Pēc lietus uz mazu brīdi smiltis paliek vieglākas, no tām var vieglāk atsperties, bet tas ir uz īsu brīdi, jo spēlētāji skrienot tās atkal uzber virsū un mitrums pazūd. Tagad volejbols aizgājis tik tālu, ka jāliek liels uzsvars uz servi. Pirmajā setā Aleksandram Samoilovam/Ruslanam Sorokinam tas nostrādāja - varbūt nebija eisi, bet tas pretiniekus izsita no līdzsvara,» secina treneris.

Krūmiņš arī atklāja, kadēļ sportisti pēc izspēlēm apskaujas un sasit plaukstas savā starpā.

«Apskaušanos pludmales volejbolā iesāka brazīliešu sievietes un to var saukt par cieņas izrādīšanu savam partnerim. Ir jābūt draudzīgiem uz laukuma pludmales volejbolā, citādāk nekas divu sportistu starpā nevar būt. Arī mūsu spēlētājiem ir bijis tā, ka mazliet pajūk spēle un attiecības sabirst mazos gabaliņos, un par rezultātu nevar būt jautājumu,» teic eksperts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu