Cauruļvadu izolācija - atslēga uz kvalitatīvu ūdeni un ietaupītu enerģiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ik pa laikam Latvijas medijus pāršalc ziņas par tā saukto leģionāru slimību, kas izplatās ar centrālo ūdensvadu sistēmās dažādās Latvijas vietās. Par laimi, saslimšana ar to Latvijā nav bieži izplatīta - saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem 2017. gadā tika konstatēts 31 saslimšanas gadījums. Taču slimība ir specifiska un nepatīkama. To izraisa legionella baktērijas, kas atrodas ūdenī un rada pneimonijai līdzīgu saslimšanu - klepu, drudzi, muskuļu sāpes. To un citu līdzīgu baktēriju izraisītās infekcijas var viegli novērst, uzturot labā stāvoklī ūdens cauruļvadu sistēmas un pareizo ūdens temperatūru tajās.

Cauruļvadu izolācija - pašsaprotama lieta

Pareiza cauruļvadu izolācija radīs virkni priekšrocību, ko pēc tam baudīs ēkas lietotāji. Ūdens cauruļvadu izolācijas galvenais mērķis ir uzturēt ūdens temperatūru noteiktajās robežās. Atbilstoša ūdens temperatūra caurulēs palīdzēs izvairīties no dažādu baktēriju savairošanās un prasīs mazāku enerģijas patēriņu un mazākas ekspluatācijas izmaksas.

«Tas ir tikpat pašsaprotami kā piesprādzēšanās, braucot ar auto - neviens vairs nešaubās, ka tas ir nepieciešams. Tāpat ir ar dažādu cauruļvadu izolāciju - ir pats par sevi saprotams to darīt rūpīgi un atbilstoši, īpaši, ja ir pieejami moderni, ērti un mūsdienīgi risinājumi,» norāda Mārtiņš Loļa, PAROC pārstāvis.

Foto: Publicitātes foto

Saprātīgi iemesli ūdens un apkures cauruļvadu izolācijai

Jau minētie veselības apsvērumi ir vērā ņemami iemesli, lai ūdens cauruļu izolācijai tiktu pievērsta pienācīga uzmanība. Ir būtiski karsto ūdeni caurulēs uzturēt pietiekami karstu, jo, piemēram, legionella baktērijas attīstās temperatūrā starp 25 °C un 45 °C. Tāpat arī ir nepieciešams, lai dzeramais aukstais ūdens caurulēs nekļūtu silts, jo arī tas var veicināt baktēriju vairošanos. Siltumizolācija palīdzēs caurulēm palikt vēsām, novēršot cauruļu satura sasilšanu no apkārtējās vides.

Papildus higiēnas apsvērumiem arī enerģijas taupīšana ir ļoti būtisks aspekts, lai kārtīgi tiktu siltinātas karstā ūdens un apkures caurules un samazināti siltuma zudumi. Izolācija nepieciešama, lai ūdens būtu pareizajā temperatūrā, kad tas tiek lietots. Tāpat, samazinot siltuma zudumus, ūdenim plūstot pa caurulēm, izolācija samazina enerģijas patēriņu un līdz ar to - arī izmaksas.

Foto: Publicitātes foto

Uz aukstām caurulēm - kondensātam nē!

Vēl viens svarīgs jautājums, kāpēc jāpadomā par auksto cauruļu izolāciju, - kondensāta novēršana. Virsmai jābūt izolētai tā, lai izolācijas ārējās virsmas temperatūra būtu lielāka, nekā apkārtējā gaisa kondensācijas temperatūra. Tas ir būtiski, jo laika gaitā gaisa radīts kondensāts uz cauruļu virsmas var radīt vairākas problēmas. Kad kondensāts ir jau radies, tas sāk pilēt, līdz ar to radot gan vizuālus bojājumus griestos un grīdā, gan funkcionālus bojājumus. Tāpat lieks mitrums rada labvēlīgu vidi dažādām baktērijām un pelējumam, bojājot iekštelpu gaisa kvalitāti. Pie pavisam stipras kondensāta veidošanās rodas bojājumi caurulēs un var rasties korozija.

Pareizā risinājuma izvēle, izvēloties atbilstoša biezuma un veida izolāciju, spēs novērst visas šīs problēmas.

Aukstu cauruļu izolācijai PAROC piegādā virkni dažādu izstrādājumu, kas pārklāti ar alumīnija folijas barjeru ūdens tvaikiem. Noderīgi būs tādi produkti kā PAROC Hvac Section AluCoat T un PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat.

Mūsdienīgi risinājumi efektīvai cauruļu siltināšanai

Saprotot, ka cauruļvadu sistēmu siltināšanā ir daudz un dažādas vajadzības, PAROC ir izstrādājis risinājumus visu veidu apsildīšanas, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas (HVAC) sistēmām, kas nodrošinās siltuma un pret kondensāta izolāciju.Jau izstrādājot ēkas projektu, īpaša vērība jāpievērš šo sistēmu izolācijai. Labs izolācijas risinājums ne tikai nodrošinās efektīvu enerģijas patēriņu un ietaupītus apkures rēķinus, bet arī aizsargās pret uguns iedarbību un kondensāta veidošanos, kā arī nodrošinās maksimālu ieguldījumu rentabilitāti.

Foto: Publicitātes foto

PAROC mājas lapā atradīsiet risinājumus dažāda veida cauruļu sistēmām. PAROC piedāvā izolācijas risinājumus gan ērti izvietojamu čaulu veidā cauruļu siltināšanai, gan plākšņu un paklāju veidā cilindrisku, konisku un slīpu virsmu pārklāšanai. Īpaši ir padomāts par to, lai izolācija tiktu efektīvi veikta ne tikai cauruļu taisnajā daļā, bet arī to līkumos.

Paroc pieeja - lai klients ir zinošs

PAROC pieeja vienmēr ir bijusi izglītot savus klientus un partnerus, daloties ar savām zināšanām. Būvniecības un siltināšanas jautājumi nereti ir ļoti specifiski, un PAROC speciālistu uzkrātā pieredze palīdz tos risināt pēc iespējas efektīvāk.

Profesionāļi īpaši novērtēs PAROC izstrādāto kalkulatoru «PAROC Calculus», ar kura palīdzību ir iespējams izstrādāt energoefektīvus un ekonomiskus izolācijas risinājumus dažādam HVAC un pārstrādes rūpniecības lietojumam ar PAROC tehniskās izolācijas produktiem. Kalkulators būt noderīgs būvinženieriem, arhitektiem, projektētājiem. Aprēķini tajā ir balstīti uz vienādojumiem, kas aprakstīti EN ISO 12241 standartā.

Uzziniet vairāk par PAROC izolācijas risinājumiem cauruļvadu sistēmām

Iepazīstieties ar PAROC izolācijas parametru kalkulatoru

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu