«Prāta vētras» mūziķi maz dzirdējuši par «Pussy Riot» tiesas prāvu (148)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Grupas «Prāta vētra» mūziķi atzīst, ka maz dzirdējuši par  tiesas prāvu pret Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, kurām tika piespriests divu gadu cietumsods par politisko protesta akciju pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pārlieku bargo sodu jau nosodījuši vairāki populāri mūziķi visā pasaulē.

<em><strong>Madonna skarbā paziņojumā vēršas pie Krievijas</strong></em>

«Es laikam nebūšu pārāk kompetents komentēt šo notikumu. Redzēju, ja nemaldos, žurnālā «Ir» fotogrāfijas, bet nepaspēju izlasīt. Pa ausu galam kaut ko esmu dzirdējis,» Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» atzina «Prāta vētras» solists Renārs Kaupers.

Savukārt grupas bundzinieks Kaspars Roga norādīja – meiteņu mērķis bija provocēt, un sekoja attiecīga reakcija.

«Kāds bija šo meiteņu [rīcības] mērķis? Viņas provocēja. Pēc tam viņas saņēma attiecīgo reakciju.Krievijā baznīcai tomēr ir ļoti, ļoti stingri pamati. Meitenes izvēlējās šo vietu [baznīcu], un attiecīgi politiskie spēki to izmantoja savu reitingu celšanai.Šiem politiskajiem spēkiem ir izdevīgi nostāties aiz baznīcas un, aizbildinoties ar to, ka tiek aizstāvēta baznīca, meitenes tiek liktas cietumā,» sacīja Roga.

<strong>divu gadu cietumsods</strong>

«Pussy Riot» dalībnieču notiesāšanu nosodījušas ES, ASV un vairākas Eiropas valstis, tostarp arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp Madonna, Pols Makartnijs un citi.


Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu