«Opel» 50 gadu veiksmes stāsts (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © GM Company

Riselsheima. 1962. gadā tiek uzsākta «Opel Kadett A» ražošana. Tas sakrīt ar laiku, kad, pateicoties ekonomiskajam uzplaukumam, Vācijā strauji sāk attīstīties kompakto automašīnu segments. Attiecīgā situācija valstī pārvietošanās iespējas padara pieejamas arī pieaugošajam vidusšķiras iedzīvotāju daudzumam.

Tiek piedāvāti trīs automašīnu varianti, no kuriem viens ir divdurvju modelis ar atsevišķu bagāžas nodalījumu - tieši šis auto iezīmē «Opel» kompakto sedanu veiksmes stāsta sākumu. Piecdesmit gadus vēlāk jaunais «Astra» sedans savu pasaules pirmizrādi svin Maskavas auto izstādē (2012. gada 29.augusts - 9.septembris). Tas ir zīmīgs punkts, jo «Opel» kompakto automašīnu segmenta sedanu tradīcijām aprit pusgadsimts. Turklāt šī jubileja savijas ar vēl lielākiem svētkiem - «Opel» šogad svin kompānijas 150. dzimšanas dienu.

Pasaulē ir tikai daži autoražotāji, kuri var lepoties ar tikpat senām tradīcijām. «Opel» pirmā kompaktā automašīna tika radīta pirms 76 gadiem - 1936. gada «Kadett». Līdz šim brīdim «Opel» ir pārdevuši desmit kompakto automašīnu paaudžu, kas ir ekvivalenti 22 miljoniem vienību.

Sākot ar 1962. gada «Kadett A» un «Kadett B» (1965 - 1973), kuri bija slaveni ar avangarda reklāmas saukli «Opel Kadett: Das Auto», līdz pat jaunajai «Astra» modeļu līnijai, kompaktajā automašīnu segmentā vienmēr ir bijis kāds sedana variants. Vienīgais izņēmums ir «Kadett D» līnija (1979 - 1984), kas bija pirmās priekšpiedziņas «Opel» automašīnas, taču tika ražotas bez sedana varianta. Neraugoties uz to, šī vieta tika aizpildīta 1985. gadā, kad parādījās nākamās paaudzes modeļi. Kopš tā laika «Opel» šo virsbūves stilu ir saglabājis kā četrdurvju variantu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu