Šonedēļ izsolēs pārdoti «Krājbankas» īpašumi par vairāk nekā 620 000 latu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šonedēļ notikušajās izsolēs ir pārdoti maksātnespējīgās AS «Latvijas Krājbanka» nekustamie un kustamie īpašumi par summu, kas pārsniedz 620 000 latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«Summa noteikti būs lielāka, jo pārdoto īpašumu izsoļu sākumcena bija aptuveni 620 000 latu, bet visi īpašumi pārdoti par augstāku cenu nekā izsoles sākumcenu. Precīzu atgūto summu varēs nosaukt tad, kad notiks norēķini par nosolītajiem īpašumiem, un tiem ir jānotiek 30 dienu laikā no izsoles brīža,» sacīja Fīrmanis.

Kopumā šonedēļ izsolēs ir pārdoti pieci «Krājbankai» piederējuši nekustamie īpašumi un desmit transportlīdzekļi.

Šodien notikušajās izsolēs ir pārdoti visas sešas izsolītās automašīnas «Volkswagen Transporter». Divu šo automašīnu sākumcena bija 4332,04 lati, divu - 4608,55 lati, bet vēl divu - 4838,98 lati.

Ceturtdien, 23.augustā, tika pārdotas automašīna «Opel Astra Station Wagon», kuras sākumcena bija 2073,84 lati, automašīna «Audi A6» ar sākumcenu 5392,01 lats, automašīna «Audi A6» ar sākumcenu 5069,41 lats un piekabe-autovedēja «Boeckmann» ar sākumcenu 1705,16 lati.

Jau ziņots, ka «KPMG Baltics» šonedēļ notiekošajās bankas nekustamo īpašumu un kustamās mantas izsolēs plānoja kopumā atgūt aptuveni 700 000-750 000 latu.

«Šī ir pirmā izsoļu nedēļa, un tajā kopumā pārdošanai tiek piedāvāti 13 nekustamie īpašumi un 17 transporta līdzekļi, kuri pieder «Krājbankai» vai tās meitasuzņēmumiem. Turpmāk šādas izsoļu nedēļas notiks katru mēnesi, atkarībā no rezultātiem, iespējams, ka mēnesī varētu notikt arī divas izsoļu nedēļas,» sacīja «KPMG Baltics» pārstāvis Jānis Bērziņš.

Kā ziņots, šonedēļ nenotika divu «Latvijas Krājbankas» meitasuzņēmumam SIA «Krājinvestīcijas» piederošu automašīnu - «Lamborghini» un «BMW» - labprātīgas izsoles. Līdz noteiktajam laikam pirms izsoļu sākuma neviens pretendents nebija iemaksājis drošības naudu 10% apmērā no izsoļu sākumcenas, līdz ar to ekskluzīvo automašīnu izsoles nenotika.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt «Latvijas Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics», kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu