Azerbaidžāņi mīl Anmary (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Azerbaidžānas Kultūras ministrijas uzaicinājuma un ar Rīgas Domes atbalstu dziedātāja Anmary šajās dienās viesojas saulainās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.  

Azerbaidžānā Anmary ir ieradusies, lai piedalītos starptautiskajā folkloras festivālā un priecētu klausītājus ar latviešu un azerbaidžāņu tautas dziesmām. Festivāls nedēļas nogalē norisināsies Masali pilsētā, jo šogad pilsētai piešķirts 2012.gada Azerbaidžānas folkloras galvaspilsētas statuss. Latviju festivālā pārstāvēs arī vīru kopa «Vilki». Savu tautu tradicionālo kultūru festivālā demonstrēs folkloras kolektīvi no Turcijas, Krievijas, Kazahstānas, Irānas, Gruzijas un citām valstīm.

Ierodoties Azerbaidžānā, dziedātāja jau lidostā sniedza interviju «Xazar» televīzijai. Šodien, izrādot cieņu Azerbaidžānas tautai, Anmary nolika ziedus Azerbaidžānas tautas līdera Heidara Alijeva piemiņas vietā un piedalījās sabiedriskās televīzijas Ictimai rīta programmā, kurā skatītājiem dāvāja vairākas dziesmas, tostarp visiem iemīļoto azerbaidžāņu tautas dziesmu «Sari Gelin». Raidījuma vadītājs atzinīgi novērtēja Anmary azerbaidžāņu valodas izrunu. Tiekoties ar «Ictimai» televīzijas direktoru Ismail Omarov, dziedātāja dalījās pieredzē par Eirovīzijas organizēšanas kārtību Latvijā un izzināja Azerbaidžānas praksi, kuru atzinīgi ir novērtējusi Eiropas Raidorganizāciju Apvienība. «Ictimai» televīzija tāpat kā Latvijas Televīzija ir dziesmu konkursa organizētāji savā valstī.

Anmary: «Ļoti priecājos, ka mūzika mani atkal ir atvedusi uz uguns un vēju zemi Azerbaidžānu. Esmu iemīlējusi šo zemi un cilvēkus, kuri ir ļoti viesmīlīgi, labsirdīgi un atvērti. Paldies Azerbaidžānas Kultūras ministrijai par uzaicinājumu piedalīties Starptautiskajā Folkloras festivālā!»

Inese Krūmiņa: «Azerbaidžāņi mīl Anmary. Viņu te pazīst, uz ielas sveicina un vēlas ar viņu fotografēties. Šodien Baku prominādē pie Anmary pienāca maza meitenīte un uzdāvināja viņai turpat puķudobē noplūktu ziediņu. Tas bija ļoti sirsnīgi un saviļņojoši! Par godu azerbaidžāņu tautasdziesmai, kuru Anmary izpilda, te viņu dēvē par «Sari Gelin» jeb atnākošo līgavu.»

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu