Kā ķīniete naturalizācijas eksāmenu kārtoja (105)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Ļoti, ļoti gribēju šodien nokārtot rakstīšanas eksāmenu latviešu valodā, bet atkal tās galotnes pievīla!» - tā tekošā latviešu valodā ar Latvijas Televīzijas raidījumu «Panorāma» savās sajūtās pēc naturalizācijas eksāmena dalās ķīniete Anželina Vanga.

Viņa kopā ar ģimeni Latvijā dzīvo jau 12 gadus. Savu nākotni viņa saista ar Latviju tāpēc iegūt pilsonību viņai šķiet tikai loģiski.

Sieviete uzskata, ka Latvijas vēsture, kas jāapgūst, kārtojot eksāmenu, arī nākot par labu, jo palīdzot izprast latviešus. Vanga stāsta, ka mācoties Latvijas vēsturi, viņai kļuvis žēl šo valsti, kas tik ilgus gadus dzīvojusi svešinieku jūgā.

Jau izskanējis viedoklis, ka naturalizācijas ekāmena jautājumi jāpadara grūtāki, bet pilsonības pretendenti sūdzas, ka viņiem jāzina, vēsturiski fakti un citas lietas, ko latvieši paši nemaz nezina.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu